Στη Ρόδο το “Συμπόσιο της Σύμης”

Την επέτειο των είκοσι χρόνων του γιορτάζει φέτος το Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από 1 έως 5 Ιουλίου, παρουσία, βεβαίως, του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και με προσκεκλημένους προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας.

Παρ’ όλο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως, ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία διεξαγωγής του Συμποσίου, το οποίο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Lindian Village.
Σύμφωνα, λοιπόν, μ’ αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, φέτος, το Συμπόσιο το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1998 στη Σύμη, θα έχει ως γενικό τίτλο «Τιθασεύοντας την παγκοσμιοποίηση-η ατζέντα των επόμενων είκοσι χρόνων» και ο κ. Παπανδρέου έχει προσκαλέσει για να συμμετάσχουν αρκετές ξένες προσωπικότητες όπως Προέδρους Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργούς, Επιτρόπους κ.α.

Η επίσημη έναρξη του Συμποσίου θα γίνει την 1η Ιουλίου το βράδυ στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών Αρχών και φορέων.
Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, εκτός από τις εργασίες του που θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο, στις 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και στο Κατάλυμα της Ισπανίας στην Παλιά Πόλη.
Το κλείσιμο του Συμποσίου θα γίνει στις 5 Ιουλίου το βράδυ με εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο θεατράκι της Λίνδου.