Ρόδος: Αναβλήθηκε η δίκη γιατρού για σωματική βλάβη

Για το τέλος Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε τελικά χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, η υπόθεση γιατρού που κατηγορείται για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος συμπολίτισσάς μας.

Η υπόθεση αφορά εγχείριση αφαίρεσης χολής, στην οποία προέβη το καλοκαίρι του 2012 ο γιατρός με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης και η εκδίκασή της ξεκίνησε στις 8 Μαΐου και διεκόπη για χθες προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν δύο γιατροί των Αθηνών, ως σημαντικοί μάρτυρες στη υπόθεση.

Ωστόσο, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης αλλά και των μαρτύρων, η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός φέρεται να έκανε την εγχείριση «χωρίς να έχει εξειδικευθεί και υποβληθεί στην απαιτούμενη ειδική εκπαίδευση εφαρμογής λαπαροσκοπικών τεχνικών» και «χωρίς να έχει την απαιτούμενη τυπική νομιμοποίηση για τη διενέργεια τέτοιου είδους επεμβάσεων». 

Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου έχει αναλάβει ο κ. Νίκος Διαλυνάς, ενώ δικηγόρος πολιτικής αγωγής είναι ο κ. Άκης Δημητριάδης.