Οι πρώτες συμμετοχές στην Aegean Regatta

Οι πρώτες συμμετοχές στην Aegean Regatta

Οι πρώτες συμμετοχές στην Aegean Regatta

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 97 ΦΟΡΕΣ

Παρά το ότι ο ιστιοπλοϊκός αυτός αγώνας θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, τα πληρώματα ξεκίνησαν από τώρα να δηλώνουν κι επισήμως την παρουσία τους

Έντονο είναι και φέτος το ενδιαφέρον από πλευράς πληρωμάτων για τη συμμετοχή στην Aegean Regatta, σ’ έναν από τους σημαντικότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες στα ελληνικά ύδατα και αυτό το καλοκαίρι.

Αν και η διοργάνωση θα… ανοίξει πανιά στις 17 Αυγούστου για να ολοκληρωθεί στις 25 του μηνός, έχουν ξεκινήσει ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες θα μπορούν ν’ αποστέλλονται μέχρι και μερικές μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου, από τους πιο δραστήριους ομίλους πανελληνίως, θα είναι ανάμεσα στους διοργανωτές με εκπροσώπηση στους αγώνες αυτούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τη Σκύρο με προορισμό τα Λιμνιά Χίου, τη Χίο, το Βαθύ Σάμου και το Πυθαγόρειο.

Για τον αγώνα:
«Η Aegean Regatta είναι μία διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που ξεκίνησε το 2001, έχοντας δύο βασικούς στόχους: Αφενός να δώσει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους είτε της πρωτεύουσας είτε των νησιών να γνωρίσουν νησιά και προορισμούς που δύσκολα θα έπαιρναν απόφαση να επισκεφθούν και αφετέρου να τονώσει οικονομικώς τις τοπικές κοινωνίες και να τους δώσει μία ευκαιρία ώστε να κερδίσουν τους επισκέπτες τους.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε από την Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας, της Ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας και το υπουργείο Αιγαίου. Η προσπάθεια αυτή βρήκε υποστηρικτές και τους βασικούς ναυταθλητικούς ομίλους των ακριτικών νησιών, τον Α.Σ.Ι.Α.Θ Ρόδου, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. της Λέσβου, τον Ναυτικό Όμιλο Καρλοβασίου, τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου και τον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Όλοι αυτοί οι φορείς διοργάνωσαν την πρώτη Aegean Regatta και φρόντισαν να την μετατρέψουν σε θεσμό.

Από το 2001 μέχρι και το 2017 η Aegean Regatta πέρασε από τα νησιά, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Λέρο, Ικαρία, Κω, Σύμη, Ρόδο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Άνδρο, Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Τήλο, Σκόπελο, Αμοργό, Κάλυμνο, Νίσυρο, Θάσο, Σύρο και Σκύρο και συνεχίζει να επισκέπτεται νέους προορισμούς. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές των σκαφών αυξάνονταν και σταθεροποιήθηκαν περίπου στις 70 – 90, πλησιάζοντας κάποιες χρονιές και τις 100.

Άμεση συνέπεια αυτής της συμμετοχής ήταν μία ετήσια μεταφορά περισσότερων από 1200 ιστιοπλόων από νησί σε νησί και κυρίως από νησιά που πολλές φορές ήταν ξεχασμένα απ όλους και απ όλα.

Η Aegean Regatta κατάφερε αυτά τα δεκαέξι χρόνια να τονώσει τα ακριτικά νησιά, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό.

Μέσα σε αυτά τα έντεκα χρόνια μεγάλωσε μία γενιά ιστιοπλόων, η οποία έμαθε ότι μπορεί να ταξιδεύει εύκολα το Αιγαίο, να έχει ποιοτικούς και αξιόπιστους αγώνες αλλά πάνω απ όλα κατάφερε να αναδείξει την ιστιοπλοΐα όχι μόνο ως μέσο διασκέδασης αλλά και ως μέσο προσφοράς και τρόπου ζωής».

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας