Νέα επίθεση της μειοψηφίας στον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο

Σεβασμό στα όργανα και τους θεσμούς ζητούν από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο σε νέα κοινή ανακοίνωσή τους, οι παρατάξεις του Γιάννη Μαχαιρίδη και του Μπενέτου Σπύρου, καθώς και οι ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι Άγγελος Ανανίας και Παναγιώτης Κουνάκης.

Με αφορμή τα όσα δήλωσε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης, η αντιπολίτευση εξαπολύει νέα επίθεση εναντίον του, κάνοντας και πάλι αναφορά στη στήριξη που παρείχε στην πλειοψηφία η παράταξη «Ελληνική Αυγή για το νότιο Αιγαίο» καθώς το περιφερειακό συμβούλιο συνεδρίασε τη Δευτέρα στη Σύρο με οριακή πλειοψηφία.
Στη νέα κοινή ανακοίνωση των διαφωνούντων με τίτλο «Το πολιτικό αποτύπωμα της κουτσουρεμένης συνεδρίασης και της «χρήσιμης χείρας» της Ελληνικής Αυγής, δεν θα σβήσει με λάσπη και ψεύδη, κ. Χατζημάρκο» αναφέρονται τα εξής: «Παρακολουθούμε τον περιφερειάρχη και κάποια μέλη της Περιφερειακής Αρχής να επιδίδονται σε μια σκυταλοδρομία δηλώσεων με δραματικό ύφος, προσβλητικό περιεχόμενο, διανθισμένες με αρχαιοπρεπείς λέξεις και ρητά (!), να συνεχίζουν να λασπολογούν και να απαξιώνουν τη μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το πολιτικό αποτύπωμα της κουτσουρεμένης συνεδρίασης και της «χρήσιμης χείρας» της Ελληνικής Αυγής, δεν διστάζουν μέχρι και να διαστρεβλώσουν γραπτά κείμενα της αντιπολίτευσης: Για όποιον γνωρίζει απλή ανάγνωση στα νέα ελληνικά είναι προφανές ότι η κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων και των ανεξάρτητων Περιφερειακών Συμβούλων αφορούσε στην οριακή απαρτία της συνεδρίασης με τη συμμέτοχη της Ελληνικής Αυγής.

Επί της ουσίας, καμιά απάντηση στα όσα  καταλογίζει στον Γ. Χατζημάρκο σχεδόν το σύνολο της μειοψηφίας, κανένας σεβασμός στις διαδικασίες και στο δημοκρατικό διάλογο καθώς ο Κλεισθένης απαιτούσε μια ειδική συνεδρίαση όπου όλες οι παρατάξεις αλλά και οι φορείς του τόπου θα έπρεπε να τοποθετηθούν... πολύ πριν τις 14 Μαΐου που εισήχθη ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πλειάδα άλλων θεμάτων, καθώς στις προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών το Νότιο Αιγαίο ήταν απόν! 
Μόνο ο περιφερειάρχης τοποθετήθηκε στο συνέδριο της ΕνΠΕ.. φυσικά για τον εαυτό του γιατί δεν έλαβε καμιά «λευκή επιταγή» από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όσο δε για τις κατηγορίες περί υπονόμευσης, ας αναζητήσει τις ευθύνες στη δική τους ανικανότητα και προχειρότητα με την οποία διαχειρίζονται μείζονα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των νησιών μας.

Οι ημερομηνίες που επικαλούνται (τα deadline των προγραμμάτων) αποτελούν πλέον πάγια δικαιολογία τους και αυτό έχει δυο ερμηνείες: Είτε γιατί δεν μπορούν τελικά να διαχειριστούν τη διοίκηση της Περιφέρειας, είτε γιατί αποτελεί τακτικισμό τους η υποβολή την τελευταία στιγμή προτάσεων αλλά και διεθνών διαγωνισμών στα αρμόδια όργανα που είναι το Π.Σ. και η ΟΕ ( βλ. Φράγμα Γαδουρά, Led).

Και για να σταματήσει το παραμύθι, γιατί η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο: τα έργα ύψους €3.5 εκ που εγκρίθηκαν για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μπορούσαν να έλθουν σε προηγούμενη συνεδρίαση, άλλωστε είχαν σχεδόν 4 χρόνια για να τα ωριμάσουν! Είτε να δοθεί από τον περιφερειάρχη παράταση της προκήρυξης του συγκεκριμένου μέτρου του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου. Το έχει κάνει πλείστες φορές και άρα γνωρίζει τη διαδικασία!! 
Ας σταματήσει εδώ το κατρακύλισμα του Γ. Χατζημάρκου κι ας αναλάβει τις ευθύνες του ως ένας δημοκρατικά εκλεγμένος περιφερειάρχης ασκώντας διοίκηση με σεβασμό στα όργανα και στους θεσμούς».
Οι  επικεφαλής των παρατάξεων «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και «Νησιωτική Ανατροπή» 
Μαχαιρίδης Γ. 
Σπύρου Μπ.
Οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι 
Κουνάκης Π. 
Ανανίας Αγγ. 

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αυγής
Από την παράταξη “Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Οι «δημοκρατικές» παρατάξεις Μαχαιρίδη, Μπενέτου, και »ΚΚΕ» ουδέποτε μας ενημέρωσαν για τις προθέσεις τους να μην παραστούν στο περιφερειακό συμβούλιο που διεξήχθη στης 14 Μαΐου στην Σύρο.
Πώς τώρα κατηγορούν μια παράταξη που είναι εκλεγμένη από τον Ελληνικό Λαό, εκπροσωπεί στα Περιφερειακά Συμβούλια τον λαό και όχι αυτούς.
Δηλαδή η αποχή των «δημοκρατικών» παρατάξεων από το Π.Σ. βοήθησε να επιλυθούν μείζονα ζητήματα της περιφέρειας και οι τρέχουσες προκλήσεις ή αντιθέτως φοβηθήκαν και απείχαν κατηγορώντας και συκοφαντώντας για άλλη μια φόρα την Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο και την Χρυσή Αυγή.

Ας κοιτάξουν οι κατά τ’άλλα «δημοκράτες» την καμπούρα τους και ας αφήσουν κατά μέρος την λάσπη.
Οι παρατάξεις που τα κόμματα, τα οποία υποστηρίζονται έχουν φέρει την χώρα σε αυτήν την κατάσταση και ξεπουλάνε τα πάντα στους δανειστές οι ανίκανοι να διαχειριστούν αυτήν την χώρα.
Δεν καταλάβαμε, από πότε πρέπει να δίνουμε αναφορά και να παίρνουμε άδεια από τον κ. Μαχαιρίδη, τον κ. Σπύρου και την κ. Χατζηγιάννη.

Μιλάνε οι υποστηρικτές των σκανδάλων, της διαφθοράς και της βίαιης ανατροπής του συντάγματος;
Αν κάναμε αποχή από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ήμασταν δικό σας δεκανίκι;
Και ναι κύριοι του «δημοκρατικού» τόξου η Ελληνική Αυγή με την παρουσία της στα
περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια θα επιβάλει τις απόψεις της και θα αντιδρά σε
κάθε βρώμικο πολιτικό παιχνίδι της κυβέρνηση όπως αυτό με τις Μεταρρυθμίσεις του Θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».