ΝΟΔΕ: Σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε αμέσως δουλειά

Την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των μελών της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

«Σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε αμέσως δουλειά» αναφέρει η ανακοίνωση μεσκοπό η ΝΔ να αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Δωδεκάνησο.

Ειδικότερα αναφέρονται στην ανακοίνωση τα εξής:

«H Νέα Δημοκρατία κέρδισε και στη Δωδεκάνησο το μεγάλο στοίχημα για μαζική, δημοκρατική ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων της μέσα από τη βάση, από τα μέλη που συνειδητά προσήλθαν στις κάλπες στέλνοντας το μήνυμα της αισιοδοξίας, της συσπείρωσης αλλά και της ελπίδας για την πολιτική ανατροπή που έρχεται στη χώρα μας.

Ο πολιτικός πολιτισμός που επικράτησε στην κορυφαία εσωκομματική διαδικασία, η απουσία οποιασδήποτε αμφισβήτησης, η ενότητα, η ανανέωση στα όργανα, μας δείχνουν το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει  στη Δωδεκάνησο ενωμένους, πιο δυνατούς, πιο έτοιμους από ποτέ για τα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα μέλη μας που τίμησαν με την παρουσία και την ψήφο τους τις εσωκομματικές εκλογές. Η μαζική συμμετοχή τους δίνει μεγάλη ισχύ και δύναμη στα νέα κομματικά μας όργανα και αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο μαζικό, δημοκρατικό κόμμα στη χώρα μας που έχει υποχρέωση να βγάλει την πατρίδα από τη μιζέρια και την γκρίζα πραγματικότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  

Γι’αυτό, σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε αμέσως δουλειά! Όλοι ενωμένοι πορευόμαστε προς τις εθνικές εκλογές για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας. Θα περάσουμε τα μηνύματά μας παντού, η Νέα Δημοκρατία θα είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Δωδεκάνησο με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιωτών μας.

Παύλος Μπακίρης
Πρόεδρος Ν.Ο. Δωδ/σου ΝΔ»

Ανακοίνωση της ΝΔ Λέρου
Απο την τοπική οργάνωση της ΝΔ Λέρου, αναφορικά με τις εξελίξεις για το μεταναστευτικό, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«H κυβέρνηση Τσίπρα, με κυνικότητα καιαυταρχισμό, ψήφισε στη Βουλή το άρθρο 7 του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό, που εγκλωβίζει παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέρο και στα άλλα νησιά.
Το άρθρο 7 ψήφισαν και οι Βουλευτές Δωδεκανήσουτου Σύριζα ενώ καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Αποδεικνύεται ότι για τους Βουλευτές του Σύριζα αλλά και αυτό το θίασο που κυβερνά τη χώρα, η Λέρος είναι χρήσιμη μόνο ως φυλακή και αποθήκη ανθρώπων.

Έδειξαν ότι αν χρειαστεί θα φτιάξουν και δύο και τρία hot spot στη Λέρο, έδειξαν ότι δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ξεκάθαρες επεκτατικές βλέψεις απέναντι στα νησιά μας...Και ο νοών νοήτω... Για να μην ενοχλούνται κάποιοι άλλοι, καταδικάζουν ένα ολόκληρο νησί.

Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή των Δικηγορικών συλλόγων, αποφάσισε ότι ο εγκλωβισμός παράνομων μεταναστών και προσφύγων στη Λέρο και στα άλλα νησιά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και με την απόφασή του άναψε το πράσινο φως για τη μεταφορά τους σε άλλα κέντρα στην ενδοχώρα για να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Για αυτό και η κυβέρνηση κατέθεσε αμέσως το νομοσχέδιο και το άρθρο 7 για να κάνει νόμο την υποχρεωτική παραμονή τους στα νησιά. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη Λέρο και στον τουρισμό. Και οι πρόθυμοι Βουλευτές του Σύριζα πήγαν και το ψήφισαν, αποδεικνύοντας ότι είναι ικανοί για όλα. Ακόμα και να βάλουν την υπογραφή τους στην καταστροφή του τόπου.

Η λύση είναι μία: αποσυμφόρηση των νησιών, φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ αλλά και οι Βουλευτέςτου Σύριζα στα Δωδεκάνησα έχουν την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.

Ο πρόεδρος
Τσαχουργιανίδης Αναστάσιος»