Χωρίς τον πρωταθλητή Δωδεκανήσου τα μπαράζ

Από τα τέλη Απριλίου είχαν ενημερωθεί οι αναγνώστες της «Ρ» για το σοβαρό ενδεχόμενο να μην κατέβει στα μπαράζ ανόδου του Ιουνίου ο πρωταθλητής γυναικών Δωδεκανήσου, Ιάλυσος, λίγες μόλις μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Σύμη.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης και παραμονή της λήξης της προθεσμίας για τη δήλωση συμμετοχής, οι διοικούντες τον σύλλογο είχαν έκτακτο ραντεβού προκειμένου να οριστικοποιήσουν αυτό που διαφαινόταν ως βέβαιο εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι του ΓΑΣ συζήτησαν λεπτομερώς τα εμπόδια της συμμετοχής και συνέταξαν την επιστολή παραίτησης από τους αγώνες η οποία και εστάλη στην Ομοσπονδία.

Ο Ιάλυσος δεν έχει στόχους ανόδου στις εθνικές κατηγορίες, τουλάχιστον φέτος, όμως ακόμη και υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Αθήνα για την εμπειρία της συμμετοχής και μόνο. Όμως, την περίοδο των αγώνων (20-25 Ιουνίου) οι τρεις από τις τέσσερις γυναίκες της ομάδας (Λαού, Αγγελή και Σουλούνη) αδυνατούν να ακολουθήσουν την αποστολή ενώ οι περισσότερες νεάνιδες δεν υπολογίζονται λόγω σχολικών υποχρεώσεων οι οποίες ήδη τις έχουν κρατήσει μακριά από τις προπονήσεις σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Με τούτα και με κείνα, έμεναν έξι με εφτά κορασίδες συν την Κυπραίου για να παίξουν στα μπαράζ. Η ομάδα θα κινδύνευε να μετατραπεί σε «σάκο του μποξ» κι αυτό δεν λογίζεται ως θετική εμπειρία για τις μικρές.

Βάζοντας όλα αυτά στη ζυγαριά, ο Ιάλυσος αποφάσισε να μη συμμετάσχει κι έτσι στη σημερινή κλήρωση της Ομοσπονδίας δεν θα λάβει μέρος.

Θετικός ο Ιπποκράτης αλλά…

Την οριστική απόφαση του πρωταθλητή Δωδεκανήσου περίμενε στο ακουστικό του ο Ιπποκράτης, ο οποίος, ως δευτεραθλητής, καλοβλέπει να καλύψει τη θέση και να εκπροσωπήσει το νομό μας στα μπαράζ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες το απόγευμα, εστάλη αίτημα στην ΕΟΚ να αντικαταστήσει τον Ιάλυσο στους αγώνες όμως δεν διατηρούσε υψηλές ελπίδες ότι θα γινόταν αποδεκτό.