Καμπάνια για λελογισμένη χρήση του νερού

Καμπάνια για να προτρέψει τους καταναλωτές να κάνουν λελογισμένη χρήση του νερού, έχει ξεκινήσει η ΔΕΥΑΡ, η οποία αυτή την περίοδο επιδίδεται στην ανόρυξη γεωτρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 800 χιλιάδων ευρώ.

Όπως δήλωσε, χθες, στον Ρ/Σ «Παλμός», ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης κ. Δημήτρης Καρατζιάς, με αφορμή τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την προηγούμενη ημέρα, καταρχήν, προσέλαβαν τους 25 υδρονομείς, οι οποίοι από χθες έχουν τοποθετηθεί στις περιοχές που είναι η άρδευση.

Επίσης, έγιναν κάποιες κατακυρώσεις των διαγωνισμών για τις καινούργιες γεωτρήσεις για τις οποίες, ευχή όλων είναι, να βρεθεί νερό. Οι γεωτρήσεις αυτές θα γίνουν στη Νότια Ρόδο, τη Λίνδο, στις Πεταλούδες και σε πιο μικρό βαθμό στη δυτική πλευρά, ξεκινώντας από τη Σορωνή.

Όπως είπε ο ίδιος, βάρος δίνεται, βέβαια, στη Νότια Ρόδο λόγω της λειτουργίας των νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Ήδη έχει λυθεί το θέμα με την υφαλμύρωση του νερού στο Γεννάδι και τη Λαχανιά που είναι εντάξει προς το παρόν αλλά εκεί που θα ξεκινήσει τώρα η ανόρυξη γεωτρήσεων είναι η περιοχή της Νότιας Ρόδου και εύχονται όλοι να βρεθεί νερό.
Από την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, αναμένεται να πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα και να δώσουν κάποια κυβικά υπόλοιπα ώστε να καλυφθεί όλη αυτή η περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το θέμα Κολύμπια-Στεγνά και τις περιοχές Μαριτσά, Παστίδα, Ιαλυσό και Παραδείσι που αντιμετώπιζαν προβλήματα, το έργο έχει ολοκληρωθεί με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΡ και θεωρούν ότι δεν θα παρουσιαστεί εκ νέου πρόβλημα.

Στα Κολύμπια έχει ολοκληρωθεί το έργο και σε επαφή που έκαναν με την Περιφέρεια γίνονται προσπάθειες και, βέβαια, με το φράγμα του Γαδουρά λύνεται και αυτό το πρόβλημα οριστικά. Τέλη Ιουνίου επίσης θεωρούν ότι θα τελειώσει και το έργο στα Στεγνά.

Κλείνοντας, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ,  τόνισε ότι θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το νερό αρχίζει και λιγοστεύει και ήδη γίνεται καμπάνια αυτή τη στιγμή από την Επιχείρηση για να περάσει το μήνυμα ότι πρέπει να το διαφυλάξουμε απ’ όλες τις πλευρές και το πιο βασικό είναι να κάνουμε σωστή χρήση.