Στο εδώλιο Αλβανός που  μετέφερε ένα κιλό ηρωίνης

Με την υπόθεση 32χρονου Αλβανού, ο οποίος μετέφερε πάνω από ένα κιλό ηρωίνης με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, «έχασε» το λιμάνι, αποβιβάστηκε στη Ρόδο και συνελήφθη από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ο 32χρονος, που συνελήφθη πριν από έξι χρόνια για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται για κατοχή, μεταφορά, και αποστολή σε άγνωστο ναρκωτικών ουσιών, κατηγορίες για τις οποίες την άνοιξη του 2013 κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 51.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο 32χρονος άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στις 11 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 32χρονος κατ’ εντολή (όπως τουλάχιστον ο ίδιος έχει ισχυριστεί) 30χρονου ομοεθνή του που βρισκόταν στην Αθήνα, πήρε τα ναρκωτικά και επιβιβάστηκε στις 9 Νοεμβρίου 2012 σε πλοίο της γραμμής με σκοπό να τα μεταφέρει στην Κω και να τα παραδώσει σε άλλον Αλβανό.

Όμως… έχασε το λιμάνι και τελικά το πλοίο κατέπλευσε στη Ρόδο, όπου και ο 32χρονος αποβιβάστηκε στις 10 Νοεμβρίου το μεσημέρι στο λιμάνι της Ακαντιάς έχοντας μαζί του επιμελώς συσκευασμένη ποσότητα συνολικού μεικτού βάρους 1.051 γραμμαρίων ηρωίνης!

Εκεί όμως μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, τον περίμεναν οι λιμενικοί του προσωπικού Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, οι οποίοι με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο.

Μόλις ο 32χρονος αντιλήφθηκε τους λιμενικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξε τη συσκευασία με τα ναρκωτικά στα μπλόκα που βρίσκονται εκεί και επιχείρησε να τραπεί σε φυγή. Ακολούθησε η καταδίωξη του από τους λιμενικούς και τελικά η σύλληψη του, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε και η ποσότητα του ενός κιλού ηρωίνης η οποία κατασχέθηκε!

Εξεταζόμενος από τους λιμενικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος δήλωσε πως… κατά λάθος βρέθηκε στο νησί της Ρόδου  και πως ο προορισμός του ήταν το νησί της Κω, όπου και θα παρέδιδε σε ομοεθνή του τα ναρκωτικά. Κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μετέβη στην Κω στις  11 Νοεμβρίου όπου και αναζήτησε τον παραλήπτη της ηρωίνης, με αρνητικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως ποινικές διώξεις ασκήθηκαν και για τον 30χρονο άγνωστο Αλβανό που φέρεται να έδωσε το ένα κιλό ηρωίνης στον 26χρονο, για εποπτεία, κατεύθυνση εποπτείας, της κατοχής, και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών ιδιαιτέρως μεγάλης ποσότητας και ο οποίος πλέον θεωρείται φυγόδικος.

«Είμαι τοξικομανής»
Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 32χρονος Αλβανός δήλωσε ότι είναι τοξικομανής από το 2000 και πως δεν γνώριζε την ακριβή ποσότητα των ναρκωτικών που μετέφερε, κάτι το οποίο έκανε προκειμένου να πάρει ναρκωτικά αξίας 200 ευρώ, περίπου 10 γραμμαρίων ηρωίνης, τα οποία θα χρησιμοποιούσε για δική του χρήση.

«Δεν είμαι επαγγελματίας, είναι η πρώτη φορά που το έκανα (τη μεταφορά). Η ποσότητα που θα έπαιρνα σε ναρκωτικά θα ήταν 10 γραμμάρια και με αυτήν θα περνούσα περίπου μία εβδομάδα. Λεφτά δεν μου έδωσαν, μόνο το εισιτήριό μου για να πάω στην Κω.
Όμως είχα πιει τη δόση μου, με πήρε ο ύπνος και τελικά βρέθηκα στη Ρόδο όπου και συνελήφθηκα», είπε κατά την απολογία του ο αλλοδαπός.

Την ενοχή του 32χρονου Αλβανού χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου και με την αναγνώριση ελαφρυντικού πρότεινε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας κ. Γ. Κτιστάκης, πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.