Στη Λέσβο το Πανελλήνιο Ποδηλασίας Δρόμου

Αντίστροφη μέτρηση για την κορυφαία διοργάνωση ποδηλασίας δρόμου του 2018, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Ανδρών – Γυναικών, που θα διεξαχθεί στην πανέμορφη Λέσβο το τριήμερο από 22 έως 24 Ιουνίου.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου δρόμου Μάστερς το 2017 στο Μόλυβο, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου αποδέχθηκαν την πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για τη διοργάνωση στη Λέσβο αυτής της σημαντικής συνάντησης.

Συνδιοργανωτές με την Ε.Ο.Π. θα είναι ο Δήμος Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και ο νεοσύστατος «Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου».

Οι  αγώνες  θα γίνουν:
Παρασκευή 22/6/2018  απόγευμα : Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών – Ανδρών
Σάββατο, 23/6/2018 απόγευμα : Αγώνας Αντοχής Γυναικών
Κυριακή, 24/6/2018 πρωί : Αγώνας Αντοχής Ανδρών

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων αντοχής θα γίνει από το Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν 120 αθλητές και 30 αθλήτριες από 45 περίπου σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και οι εκπρόσωποι, φυσικά, της δωδεκανησιακής ποδηλασίας.

Ο Δήμος  Λέσβου αναλαμβάνει εξολοκλήρου τη φιλοξενία 220 περίπου αθλητών – συνοδών – αγωνοδίκου επιτροπής, προσφέρει επίσης 50% έκπτωση στα πλοία της γραμμής για τη μετακίνηση των ομάδων στη Λέσβο, με τη χορηγία των ακτοπλοϊκών εταιριών HELLENIC SEAWAYS – BLUE STAR FERRIES.