Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ρόδου

Οι μαθητές/τριες του τμήματος Β4 του Γενικού Λυκείου Αφάντου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο την περασμένη Πέμπτη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση 2018» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων JA/ Greece, που υλοποίησαν οι μαθητές/τριες σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Πιο συγκεκριμένα, συστάθηκε μια μαθητική – εικονική επιχείρηση με τον τίτλο «Κυψέλη»,  η οποία είχε ως κύριο σκοπό την παραγωγή και πώληση προϊόντων με βάση το κερί της μέλισσας, δηλαδή κεραλοιφών. Το προϊόν παρουσιάστηκε στην εμπορική έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 27 Απριλίου 2018, μαζί με τα προϊόντα άλλων σχολείων από όλη την Ελλάδα και απέσπασε θετικές κριτικές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους της τράπεζας, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και έλυσαν απορίες τους για τα δάνεια, τις καταθέσεις και τις επενδύσεις χρημάτων.

Μετά τη λήξη της ξενάγησης συνομίλησαν με τον διευθυντή της τράπεζας, κ. Ηλία Ηλιάδη και τους δόθηκαν δώρα.
Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2018» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων JA/ Greece, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να συστήσουν μόνοι τους μία εικονική επιχείρηση, να παράξουν το δικό τους προϊόν και να το παρουσιάσουν σε εμπορική έκθεση.

Το πρόγραμμα στηρίζεται από σύμβουλο – εθελοντή,  ο οποίος φέρνει τους μικρούς επιχειρηματίες σε επαφή με την αγορά και τους καθοδηγεί σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της εταιρείας. Εθελοντής της επιχείρησης τη φετινή χρονιά ήταν ο κύριος Εμμανουήλ Σαββής, υποδιευθυντής του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.
Η Εθνική Τράπεζα  υποστηρίζει εξαρχής τις δραστηριότητες του ΣΕΝ με χορηγίες, ενώ τα τελευταία  πέντε έτη ενδυνάμωσε τη συμβολή της με ενεργή εθελοντική συμμετοχή στα προγράμματα «Η Οικονομία και Εγώ», «Ηγέτης για μία ημέρα», «Εικονική Επιχείρηση» και «Τράπεζες σε δράση».

Οι μαθητές/τριες ευχαριστούν θερμά τον κ. Σαββή για την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγησή του καθώς και τον διευθυντή της τράπεζας κ. Ηλιάδη για τις ιδιαίτερα σημαντικές συμβουλές και το ενδιαφέρον του.