H κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης

H κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης

H κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 158 ΦΟΡΕΣ

Του X. Boυτυράκη
h_vout@yahoo.gr

Όταν λέμε κράτος σήμερα, εννοούμε μια οργανωμένη ομάδα ανθρώπων μιάς χώρας, που ασκεί στην κοινωνία αυτής της χώρας αυτοδύναμη κυβέρνηση στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Στην χώρα μας, τα τελευταία εννέα χρονια, όλες οι κυβερνήσεις ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, δεν κυβερνούν αυτοδύναμα και το Σύνταγμα μας εφαρμόζεται επιλεκτικά. Το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, αν όχι ολόκληρη, το γνωρίζει αυτό. Έτσι, οι κυβερνήσεις της χώρας μας αφού δεν κυβερνούν αυτοδύναμα, δεν είναι ό,τι εννοούμε κράτος.

Το Κράτος στη χώρα μας, είναι κάποια άλλη οργανωμένη ομάδα ανθρώπων ή και περισσότερες, που τους έχουν παραχωρήσει οι Ελληνικές κυβερνήσεις την αυτοδυναμία να μας κυβερνούν και να χρησιμοποιούν το Σύνταγμα μας κατά βούληση... Παράδειγμα.

Το Συμβούλιο Της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων των δικαστών και κατ’ επέκταση των βουλευτών και συνταγματικές των δύο εκατομμυρίων συνταξιούχων με τον νόμο Κατρούγκαλου, και η σημερινή κυβέρνηση θέλει να μην τις κόψει, αλλά δεν μπορεί.

Άρα η χώρα μας είναι αποικία και οι Ελληνικοί θεσμοί, (κοινοβούλιο, κυβέρνηση, δικαιοσύνη κλπ) υπακούουν σε εξωπολιτική οργανωμένη ομάδα. Ποια είναι λοιπόν αυτή η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ελλάδας τα τελευταία οκτώ χρόνια;

Ο Κίσινγκερ, Αμερικανός Πολιτικός πριν 40 χρόνια έκαμε την εξής ερώτηση: «Αν θέλω να μιλήσω με την Ευρώπη σε ποιον τηλεφωνώ;» Πολλοί απάντησαν, ακόμη και μέσα από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Στο ευρωκοινοβούλιο ή στην επιτροπή ή στο συμβούλιο κλπ». Εδώ και μερικά χρόνια όμως, το τηλέφωνο που καλεί όποιος ζητά να μιλήσει στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, βρίσκεται στην Φραγκφούρτη, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Αυτή είναι ουσιαστικά η κυβέρνηση των Ηνωμένων πολιτειών της Ευρώπης. Αυτό συνέβη γιατί προηγήθηκε η οικονομική αντί της πολιτικής Ένωσης της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση αυτή αποτελείται από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ (σήμερα Ντράγκι) δύο αντιπροέδρους και μέλη τους κεντρικούς τραπεζίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ασκεί όχι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική διακυβέρνηση.. Στην Ελλάδα μέλος της ΕΚΤ είναι ο κύριος Στουρνάρας, ο πραγματικός κυβερνήτης της χώρας.

Η κυβέρνηση της (ΕΚΤ) αποφασίζει τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες για να βρεθούν τα χρήματα που θα σώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες, αντί να τις πτωχεύσουν οι εκλεγμένοι πολιτικοί, σαν αποτυχημένες ιδιωτικές επιχειρήσεις που είναι. Κάποιες χώρες, υπακούουν άμεσα στην ΕΚΤ γιατί τα μέτρα λιτότητας τις συμφέρουν. Όσες όμως χώρες αντιδρούν στις εντολές της ΕΚΤ, καπελώνονται και οι εκλεγμένοι πολιτικοί τους, εκβιάζονται και υποκύπτουν.

Παράδειγμα πρώτο, η κοινωνία της Ελλάδας το 2011 ψήφισε τους Παπανδρέου – Σαμαρά να κυβερνήσουν , αλλά εκβιάστηκαν και καπελώθηκαν από την ΕΚΤ δεχόμενοι πρωθυπουργό τον μη εκλεγμένο τραπεζίτη και αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Παπαδήμο, προσβάλλοντας θανάσιμα την έννοια της Δημοκρατίας και την αξιοπρέπεια της χώρας.

Το ίδιο καπέλωμα συνεχίστηκε σε όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με εκβιασμό ή χωρίς εκβιασμό. Παράδειγμα δεύτερο, η Κύπρος που είναι σε όλους γνωστός ο εκβιασμός και το κούρεμα καταθέσεων. Τρίτο παράδειγμα η Ιρλανδία.

Στις 18 Νοεμβρίου του 2010, ημέρα Πέμπτη, γινόταν η τακτική σύσκεψη του συμβουλίου της ΕΚΤ στην Φραγκφούρτη (παρόντες όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της ΕΕ). Τα μεσάνυχτα βγήκε από την σύσκεψη ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας και τηλεφώνησε στους αρμόδιους της ραδιοφωνικής εκπομπής Morning Ireland με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην χώρα του, να ενημερώσει τους Ιρλανδούς ότι «η Ιρλανδία χρειαζόταν Δάνειο».

Μετά, την επόμενη ημέρα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, ο τότε πρόεδρος της ΕΚΤ Τρισέ έστειλε επιστολή στον τότε υπουργό οικονομίας Λένιχαν και τον ενημέρωνε ότι αν μέχρι το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα δεν ζητούσε πρόγραμμα διάσωσης, τότε η Ιρλανδία θα αποκοβότανε από την ρευστότητα του ELA (Μηχανισμός έκτακτης ρευστότητας).

Και η Ιρλανδία υπέκυψε σαν μωρό για να μην του πάρουν το μπιμπερό με το γάλα, από το στόμα.
Με τον ίδιο τρόπο, εκβιάστηκε, καπελώθηκε και υπέκυψε η Ελλάδα, όταν αντέδρασε με το δημοψήφισμα του ΟΧΙ στην λιτότητα, και η ΕΚΤ την τιμώρησε με τα CAPITAL CONTROLS. Την πεποίθηση ότι μια τράπεζα όπως η ΕΚΤ κυβερνά την Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτικά την έχουν διακεκριμένοι επιστήμονες της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής επιστήμης όπως.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος και συνιδρυτής του κέντρου οικονομικών και πολιτικών ερευνών Μάρκ Bάισμπροτ, όταν είδε την ΕΚΤ να επιτίθεται στην Ελληνική κυβέρνηση το 2015 όταν ακόμη ήταν υπέρ του ΌΧΙ, δήλωσε:

«Πρόκειται για μιάς μορφής τραμπουκισμό. Δεν ήταν απαραίτητη αυτή η επίθεση οικονομικά. Αποδεικνύει όμως ότι η ΕΚΤ δεν είναι τόσο ανεξάρτητη όσο ισχυρίζεται αλλά πραγματοποιεί πολιτικές παρεμβάσεις. Επίσης λειτουργεί σαν εξτρεμιστής αφού γνωρίζει ότι αν μία χώρα εγκαταλείψει την Ευρώπη, η ανάκαμψή της θα είναι τόσο γρήγορη και εντυπωσιακή ώστε κι άλλες χώρες θα θελήσουν να εγκαταλείψουν ην Ε.Ε. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η Ελλάδα δοκίμασε ένα φρικτό πείραμα που δεν έχει προηγούμενο του στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. Τελικά η χώρα θυσιάστηκε για να μείνει στο Ευρώ».

Σήμερα είναι φανερό, ότι η ΕΚΤ δημιουργήθηκε για να είναι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

Για να γίνει όμως αυτό κατά τον Ζακ Αταλί καθηγητή Διεθνούς τραπεζικής στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και διευθύνοντος συμβούλου της Providence Asset Management Ρίτσαρντ Βέρνερ, οι αρχιτέκτονες της συνθήκης του Μάαστριχτ που επιθυμούσαν την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, γνώριζαν ότι το σύστημα του Ευρώ δεν θα λειτουργούσε χωρίς ένα Ευρωπαϊκό Υπουργείο οικονομικών, η δημιουργία του οποίου προϋπέθετε την ύπαρξη μιας κρίσης. Έτσι οι Γραφειοκράτες των Βρυξελλών δημιούργησαν την κρίση αυτή με στόχο την Πολιτική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ίδιος επίσης σε συνέντευξή του στην Ιαπωνική Εφημερίδα Yumiuri δήλωσε: «Η ΕΚΤ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την κρίση χρέους στην Ελλάδα».

Συμπερασματικά: Η ΕΚΤ δεν ελέγχεται από πουθενά, ούτε καν από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πλέον σε θέση να μπορεί να αποφασίζει εάν θα διατηρήσει μια μη αυτοδύναμη κυβέρνηση, χωρίς εξουσία, ή αν θα την αφήσει να καταρρεύσει εάν την πιέσουν οι Αγορές.

Η ΕΚΤ μπορεί επίσης να εκβιάζει τις μη αυτόβουλες κυβερνήσεις μέσω των κεντρικών τραπεζών τους όπως πχ την Τράπεζα της Ελλάδος (που δεν είναι της Ελλάδος εκτός από το όνομα). Όποιος δε, λέει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, η απάντηση είναι ότι αυτό δεν είναι επιχείρημα αλλά δήλωση συνθηκολόγησης.

Σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, που στην ποδιά τους σφάζονται τελευταία παλικάρια, δεν είναι ανάγκη να σκοτιζόμαστε. Η επιλογή δεν έχει καμιά σημασία. Μπορούμε να ψηφίσουμε όποιον θέλουμε για Πρωθυπουργό και το κόμμα του με διάφορα κριτήρια όπως: Γιατί λέει πιο ωραία ψέματα τα ίδια όμως με τους άλλους υποψήφιους.

Ή γιατί υπόσχεται περισσότερους λαγούς με πετραχήλια από τους άλλους.
Ή γιατί είναι πιο ωραίος. Ή γιατί είναι από τζάκι. Ή γιατί δεν είναι από τζάκι.
Ή γιατί βαρεθήκαμε τον προηγούμενο και να δούμε τι θα κάνει και ο νέος. Ή γιατί έχει ωραία χρώματα στην κομματική σημαία του.

Ή με οποιαδήποτε δικαιολογία τέλος πάντων που βολεύει τον καθένα η την κάθε μία. Δεν επιτρέπεται όμως, μετά από εννέα χρόνια επιτροπεία να μην ξέρουμε ότι όποιο κι αν ψηφίσουμε, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Κυβέρνηση θα ξαναγίνει η ΕΚΤ χωρίς να εκλεγεί, χωρίς να ελέγχεται από κανένα πολιτικό, και πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Κεντρικός μας τραπεζίτης Στουρνάρας που ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να του τα δίνει.

Τόσο απλά. Και να θυμόμαστε πάντα ότι όπως η ΕΚΤ δεν ελέγχεται από κανένα ευρωπαϊκό θεσμό, κανένα Ευρωκοινοβούλιο, καμία κυβέρνηση, έτσι και ο εκλεκτός της στη Ελλάδα Στουρνάρας δεν ελέγχεται και δεν θα ελέγχεται από καμιά Ελληνική κυβέρνηση, ούτε αριστερή, ούτε Σοσιαλιστική ούτε Κεντρώα (τι ναι πάλι τούτο), ούτε Δεξιά ούτε Έξω Δεξιά. Και με όρους ποδοσφαιρικούς.

Όποιο κόμμα κι αν είναι τερματοφύλακας στο τέρμα της Ελληνικής κοινωνίας, ο Στουρνάρας που είναι φοβερός τριπλαδόρος και γι αυτό είναι και ο αγαπημένος του προπονητή (Agores) και αναντικατάστατος στη θέση του δεξιού εξτρέμ, θα βάζει γκολ με πασαδόρο την ΕΚΤ και πληρωμένο τον διαιτητή (thesmi).

Εμείς δε οι φιλοθεάμονες θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε τον σικέ αγώνα από την τηλεόραση βρίζοντας τον τερματοφύλακα (comma), απλωμένοι στον καναπέ μας, με την προσδοκία να μην μας την πάρουν, ακόμη κι όταν μας πάρουν το σπίτι και μας βγάλουν στον δρόμο.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"