Με ροδίτικο χρώμα ο γάμος ύστερα από 27 χρόνια στο Ριζοκάρπασο

Με ροδίτικο χρώμα ο γάμος ύστερα από 27 χρόνια στο Ριζοκάρπασο

Με ροδίτικο χρώμα ο γάμος ύστερα από 27 χρόνια στο Ριζοκάρπασο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1908 ΦΟΡΕΣ

Πρωτόγνωρα τα όσα έζησε προχθες το σκλαβωμένο Ριζοκάρπασο, αφού για πρώτη φορά μετά από 27 ολόκληρα χρόνια έπαιξαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Αγίου Συνεσίου για το γάμο του Χρίστου Αχιλλέως και της Χριστίνας Χαλκίτη.

Ο Χρίστος Αχιλλέως, το τρίτο από τα δεκατρία παιδιά του Κυριάκου Αχιλλέα και της Γιαννούλλας Μικέλλη παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του και μητέρα των δύο του παιδιών Χριστίνα, από τη Ρόδο, την οποία γνώρισε όταν αυτή επισκέφτηκε την Καρπασία για να προσκυνήσει τη χάρη του Αποστόλου Ανδρέα.
Το μυστήριο τέλεσε ο ηρωικός οικονόμος Ζαχαρίας, στον μοναδικό Ορθόδοξο ναό που δεν διέκοψε ποτέ τη λειτουργία του στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, τον Άγιο Συνεσίο.

Η ζωή του εγκλωβισμένου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο όμως είναι δύσκολη, και παρά τη χαρά, η επόμενη μέρα δεν βρίσκει το ζεύγος να ετοιμάζεται για το μήνα του μέλιτος, αλλά να εργάζεται.

Η απόφαση όμως να συνεχίσουν τη ζωή τους κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες δεν ήταν εξίσου δύσκολη. Ερωτηθείς από τον ΑΝΤ1 για το αν θα παραμείνουν στο χωριό, ο Χρίστος απαντά με άνεση που εντυπωσιάζει στέλνοντας συνάμα μήνυμα στους υπόλοιπους νέους του Ριζοκαρπάσου που σκοπεύουν να παντρευτούν.

«Καλό, αφού έχουμεν τζιαι θκυο μωρά. Εμένα η δουλειά μου τούτη είναι δα κάτω, η κτηνοτροφία. Αποφάσισα το να κάμω ένα γάμο δα κας το χωρκό τούτο. Λαλώ της Χριστίνας εμείς να τον κάμουμε τζιη κάτω το γάμο. Λαλεί ό, τι θέλεις. Ε εκαμάμεν τον δα κάτω. Νιώθω πολλά καλά που παντρευτήκαμε. Εδείξαμε. Ας κάμουν τζιαι άλλοι γάμοι δα κάτω. Όι να παέννουν ούλοι ποτζιή να παντρεύκεται η νεολαία.
Ας κάμουν τζιαι οι άλλοι γάμο δα κάτω.»

Το «παρών» στο γάμο έδωσε ολόκληρη η οικογένεια του γαμπρού, σύσσωμοι οι εγκλωβισμένοι Ριζοκαρπασίτες, ενώ μαζική ήταν η κάθοδος από τη Ρόδο, συγγενών της νύφης.

Σύμφωνα με τον Χρίστο Αχιλλέως, τόσο στην εκκλησία όσο και στη δεξίωση στον Άγιο Θέρισσο, παρευρέθηκαν όλοι οι Τουρκοκύπριοι που προσκάλεσε το ζευγάρι, καθώς και αρκετοί πολίτες που ούτε το ίδιο το ζευγάρι δεν ανέμενε.

(Πηγή: ant1iwo.com)

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου