Άμεσα ο νέος διαγωνισμός για τα φωτιστικά led στη Ρόδο

Άμεσα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο ο νέος διαγωνισμός της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, για την προμήθεια των φωτιστικών σωμάτων led που προορίζονται για το οδικό δίκτυο στο νησί της Ρόδου.

Μόλις δοθούν οι εγκρίσεις για την τελευταία απόφαση της οικονομικής επιτροπής που αφορούσε την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, τότε άμεσα θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την ανάρτηση του διεθνούς διαγωνισμού.

Σημειώνεται το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία,  καθώς μέλη της επιτροπής που ανήκουν στην αντιπολίτευση το καταψήφισαν.

Μιλώντας για το θέμα χτες στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, υπογράμμισε ότι το θέμα λόγω του κατεπείγοντος τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, αμέσως μετά την κατάθεση της εισήγησης από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφέρειας.

«Μας ενδιαφέρει το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, δεν έχουμε καθυστερήσει καθόλου, μόλις ήρθε η εισήγηση το θέσαμε εκτός ημερήσιας διάταξης και παίρνει το δρόμο του ώστε να «ανέβει» και στο διαδίκτυο ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός που θα είναι διεθνής, ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν» δήλωσε ενώ μιλώντας για την καταψήφιση του θέματος από συμβούλους της αντιπολίτευσης-μέλη της επιτροπής πρόσθεσε:

«Όπως και την προηγούμενη φορά μέλη της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν πρόλαβαν να διαβάσουν αν και το θέμα ήταν στην τακτική συνεδρίαση, δεν το έλαβαν όπως είπαν, και δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία.

Και την Παρασκευή επίσης διαμαρτυρήθηκαν ότι τέθηκε την τελευταία στιγμή και δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν για να ενημερωθούν. Όμως υπήρξε αναλυτική ενημέρωση και από τη διεύθυνση τεχνικών έργων, και από το νομικό μας σύμβουλο, και όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν απαντήθηκαν και πέρασε το θέμα κατά πλειοψηφία».

Αναφερόμενος ο κ. Ζαννετίδης στις ενέργειες της επιτροπής, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η  προκήρυξη έλαβε υπόψη της την 127η  απόφαση της αρχής εξέτασης προδικαστικών προσφυγών και τις εκδοθείσες αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου κατά τους οποίους πανομοιότυποι διαγωνισμοί εγκρίθηκαν από το ελεγκτικό και αφορούσαν άλλους ΟΤΑ της χώρας.

«Έτσι η οικονομική επιτροπή με αυτές τις αποφάσεις δικαιώθηκε πλήρως και ως προς την προηγούμενη προκήρυξη. Αν τώρα μας ρωτήσει κάποιος γιατί δεν προσβάλαμε την 127 απόφαση της αρχής, απαντάμε ότι κατ’ αρχήν μας ενδιαφέρει το έργο, ο χρόνος εκδίκασης  θα ήταν μεγάλος σε ενδεχόμενη προσφυγή ενώ μετά εκδόθηκαν και οι παραπάνω αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου και δεν υπήρχε πλέον λόγος προσφυγής αφού η οικονομική επιτροπή δικαιώθηκε.

Η μελέτη δεν προσβλήθηκε σε κανένα στάδιο, δεν έχει αλλάξει και μόλις πάρουμε τις εγκρίσεις που απαιτούνται θα προκηρυχτεί άμεσα ο διαγωνισμός» κατέληξε για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης.

Η θεματική στη Νάξο για τον πρωτογενή τομέα
Σημειώνεται ότι η περιφέρεια ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη διεξαγωγή στη Σύρο και του δεύτερου μέρους του αναπτυξιακού συνεδρίου της περιφέρειας στις 5 και 6 Ιουνίου, όπως είχε γίνει και στη Ρόδο το προηγούμενο διάστημα. Όμως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή θεματική συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα στο νησί της Νάξου την 1η Ιουνίου, καθώς η οικονομία του εξαρτάται άμεσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να γίνει στη Νάξο ειδική θεματική για τον πρωτογενή τομέα σε συνέχεια της συζήτησης που είχε αναπτυχθεί στο αναπτυξιακό συνέδριο που έγινε στη Ρόδο. Επελέγη η Νάξος γιατί είναι η ναυαρχίδα του πρωτογενή τομέα στην περιφέρεια και εκεί το ΑΕΠ του νησιού κατά πολύ μεγάλο ποσοστό προέρχεται από την ενασχόληση των κατοίκων του με αυτό το αντικείμενο» δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης και πρόσθεσε ότι αντικειμενικά λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους τοπικούς παραγωγούς.

Αναφερόμενος στο τι ακριβώς θα γίνει στη Νάξο πρόσθεσε και τα εξής: «Τα προβλήματα είναι κοινά, κάποια ιδιαίτερα θέματα του νησιού θα τεθούν και θα συζητηθούν αναλυτικά. Επίσης θα συζητηθεί η απόφαση του υπουργείου να μας διανείμει τα πρότυπα τεύχη προκήρυξης για τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Προετοιμαζόμαστε και γι’ αυτό ώστε να έχουμε σε κάθε νησί διαχειριστικό σχέδιο. Αυτό θα είναι ένα από τα θέματα που θα αναπτύξουμε εκεί».

Τέλος, σε ερώτηση για την εκτέλεση των υπόλοιπων εργασιών στο φράγμα Κρητηνίας, απάντησε ότι η περιφέρεια αναμένει τον ορισμό του τεχνικού συμβούλου από το υπουργείο. «Εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχει υπογραφεί η σύμβαση, αλλά η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην περιφέρεια. Ο εργολάβος μπορεί να ξεκινήσει άμεσα αλλά χρειάζεται η παρουσία του τεχνικού συμβούλου» κατέληξε ο κ. Ζαννετίδης.