Συνεχίζονται τα έργα υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ στους Αγίους Αναργύρους και άλλες συνοικίες της Ρόδου

Η ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της δέσμευσής της και σε συνεργασία με το δήμο Ρόδου συνεχίζει να υλοποιεί τους σχεδιασμούς της εταιρίας για την υπογειοποίηση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές της πόλης σύμφωνα με τον προγραμματισμό που συμφωνήθηκε σε συναντήσεις, στην αρχή του έτους, με το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο στο πλαίσιο των ανταποδοτικών έργων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα η ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιήσει έργα μεγάλης κλίμακας ξεκινώντας από τη συνοικία των Αγίων Αναργύρων και στη συνέχεια την περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2.312.113 ευρώ θα ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2019 και θα αφορούν την παραλία Μανδρακίου, την οδό Αμερικής, τις περιοχές Μητροπόλεως, Αγίας Αναστασίας, Αγίου Νικολάου, Αγίου Γεωργίου, κ.ά.

 

 

Θα ακολουθήσει εργολαβία αποκατάστασης των οδοστρωμάτων.

Η υπογειοποίηση των δικτύων εκτός από την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση θα συμβάλει στην βελτίωση των υποδομών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη και σε συνδυασμό με το νέο εργοστάσιο θα αποτελέσουν εχέγγυο για τη μελλοντική ανάπτυξη του νησιού με πλήρη ενεργειακή επάρκεια.

Ο δήμος Ρόδου έχει ήδη ενεργή σύμβαση εργολαβίας για την άμεση ασφαλτόστρωση των δρόμων και την αποκατάσταση των εργασιών υπογειοποίησης.