Έλλειψη καθαριότητας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ρόδου

Έλλειψη καθαριότητας στον πύργο ελέγχου  του αεροδρομίου Ρόδου

Έλλειψη καθαριότητας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1071 ΦΟΡΕΣ

Έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων

Η έλλειψη… καθαριότητας στους χώρους του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου της Ρόδου, θα είναι το θέμα που θα συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσει ο τοπικός σύλλογος εργαζομένων αεροναυτιλίας του κρατικού αερολιμένα Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ».

Τα μέλη του συλλόγου κρίνοντας ότι οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες εργάζονται είναι όχι απλώς απαράδεκτες αλλά επικίνδυνες για την υγεία τους, αποφάσισαν να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν στο μέλλον, αφού δε διαφαίνεται λύση άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χώροι του πύργου έχουν να καθαριστούν εδώ και περίπου τρεις μήνες, καθώς η Fraport Greece που είχε αναλάβει και αυτό το αντικείμενο με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, περιορίστηκε τελικά μόνο στους κυρίως χώρους του αεροδρομίου.

Αυτό συμβαίνει και για τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα, τονίζουν ότι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ΥΠΑ που ανέλαβε και πάλι το έργο της καθαριότητας στους πύργους ελέγχου, πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό και για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, διαδικασία η οποία θα χρειαστεί επίσης αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια επίσης και άλλος χρόνος για να αρχίσουν τα συνεργεία καθαριότητας να δουλεύουν ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση των υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής προκειμένου να κάνουν ελέγχους και να διαπιστώσουν ποια είναι η κατάσταση. Μέχρι και χτες τέτοιος έλεγχος δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Υπογραμμίζεται ότι δεδομένης της κατάστασης, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι τα καθαριστικά και τα απορρυπαντικά και να τα χρησιμοποιούν σε χώρους που μάλιστα δεν αερίζονται λόγω της κατασκευής τους, συμπεριλαμβανομένων και των τουαλετών.

Το κάλεσμα του συλλόγου για τη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου αναφέρει τα εξής: «Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, στο NOTAM Office του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου "Διαγόρας" και ώρα 10:30, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων Αεροναυτιλίας Κ.Α.Ρ.Δ. με μοναδικό θέμα:

1. Ενημέρωση σχετικά με την καθαριότητα και απόφαση για περαιτέρω ενέργειες για την αποκατάσταση και διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Η παρουσία όλων είναι σημαντική. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στη ΓΣ απαιτείται να είναι τακτοποιημένες οι εισφορές του 2017».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο