Το 2018 για την Κάλυμνο ανακηρύχθηκε ως «έτος Νικολάου Βουβάλη»

Ομόφωνα το ΔΣ Καλυμνίων προχώρησε στην  ανακήρυξη του τρέχοντος έτους από το Δήμο  ως έτος Νικολάου Βουβάλη, σαν ελάχιστη ανταπόδοση φόρου τιμής στην τεράστια προσφορά του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία αγάπησε πραγματικά και πρόσφερε τα πάντα σ’ αυτήν.

Να σημειώσουμε ότι η σχετική εισήγηση έγινε από τον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» Παναγιώτη Γιαμαίο ο οποίος ανέφερε:

«Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την εκδημία του Μεγάλου Ευεργέτη του νησιού μας Νικολάου Εμμ. Βουβάλη.

Επιβάλλεται προς τούτο η ανακήρυξη του τρέχοντος έτους από το Δήμο μας σε έτος Νικολάου Βουβάλη, ως ελάχιστη ανταπόδοση φόρου τιμής στην τεράστια προσφορά του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία αγάπησε πραγματικά και πρόσφερε τα πάντα σ’ αυτήν.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγνωστηρίου αποφάσισε διήμερο επετειακών εκδηλώσεων προς τιμή του Μεγάλου Ευεργέτη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Αυγούστου 2018. Στο πλαίσιο αυτών προγραμματίζουμε τα παρακάτω:

Ομιλίες με θέμα την προσωπικότητα, το έργο και την ανεκτίμητη προσφορά του Νικολάου Βουβάλη στο νησί μας, την οργάνωση ξενάγησης στους χώρους των εγκαταστάσεων της Επιχείρησης Βουβάλη (σήμερα 2° Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου), στο εκκλησάκι – μαυσωλείο της «Ειρήνης του Θεού», όπου βρίσκεται ο τάφος του Νικολάου Βουβάλη και της συζύγου του Αικατερίνης, καθώς και στο Αρχοντικό Βουβάλη, μουσική βραδιά και, τέλος, σχετικές εκθέσεις φωτογραφίας.

Επίσης, μπορούμε, κατά το προσεχές φθινόπωρο και μέχρι την τέλεση του καθιερωμένου μνημόσυνου στη μνήμη του Ν. Βουβάλη (Δεκέμβρης του 2018) να εντάξουμε και δράσεις μέσα στα σχολεία μας, έτσι ώστε να γνωρίσει και η μαθητιώσα νεολαία μας καλύτερα τον μεγάλο αυτό Καλύμνιο ευπατρίδη».