Παραπέμπονται με βούλευμα δύο άτομα για ξυλοδαρμό 24χρονου στη Ρόδο

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα η υπόθεση 27χρονου και 25χρονου οι οποίοι κατηγορούνται για το ξυλοδαρμό σε βάρος 24χρονου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Η υπόθεση παραπέμπεται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο και αποφάσισε ότι το αδίκημα που θα βαραίνει τους δύο κατηγορούμενους θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος (πρόκληση από κοινού σωματικής βλάβης από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος).

Σημειώνεται  πως αρχικά σε βάρος των δύο ανδρών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού για την οποία μάλιστα ο 27χρονος και ο 25χρονος είχαν κληθεί σε απολογία και αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4-5 τα ξημερώματα στις 31 Αυγούστου 2015 και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς στο σημείο του επεισοδίου έσπευσε η αστυνομία, ενώ ο 24χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο 24χρονος στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, όλα έγιναν ξαφνικά και άνευ λόγου και αιτίας. Ο ίδιος έπινε το ποτό του σε μπαρ της Παλιάς Πόλης όπου βρισκόταν με φίλο του. Ο τελευταίος πήγε απέναντι σε ένα άλλο μαγαζί για λίγο και τότε πλησίασαν τον 24χρονο κάποια άτομα μεταξύ των οποίων ο 27χρονος και ο 25χρονος και άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι. Ο 24χρονος δήλωσε ότι έπεσε στο πάτωμα και ακόμη και τότε συνέχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και γροθιές ιδίως στη μέση και στο υπόλοιπο σώμα. Ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε στην ορθοπεδική κλινική.

Τον Νοέμβριο του 2017 οι δύο κατηγορούμενοι πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν για το περιστατικό αυτό, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Άκη Δημητριάδη και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.