Ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Πιννή με τίτλο «Το Χωριό μου η Κατταβιά»

Ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Πιννή με τίτλο «Το Χωριό μου η Κατταβιά»

Ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Πιννή με τίτλο «Το Χωριό μου η Κατταβιά»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Η παρουσίαση του βιβλίου του συνταξιούχου δικηγόρου Χρήστου Πιννή με τίτλο «Το Χωριό μου η Κατταβιά» έγινε χθες Τετάρτη 23 Μαΐου από το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου με την παρουσία δικηγόρων και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική καταγραφή και το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στο βιβλίο το οποίο όπως τόνισε αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο χαιρετισμός του δημάρχου έχει ως εξής:

“ Ο αγαπητός συνάδελφος, Χρήστος Πιννής, συνταξιούχος δικηγόρος Ρόδου, στο βιβλίο του, το «ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ Η ΚΑΤΤΑΒΙΑ», Σελίδες τοπικής ιστορίας, αποκαλύπτει την βαθύτατη ανάγκη του να διασώσει τα ιστορικά ντοκουμέντα, που έχει στην κατοχή του και αφορούν την νεότερη ιστορία της Ρόδου, αλλά και να αναδείξει τον πολιτισμό, που συνδέεται με τις παραδόσεις, τα ηθογραφικά και λαογραφικά στοιχεία του χωριού του, της Κατταβιάς.

Τα στοιχεία της προσωπικότητας του Χρήστου Πιννή, όπως όλοι γνωρίζουμε από την πολυετή παρουσία του ως δικηγόρου Ρόδου και όπως αποτυπώνονται στο βιογραφικό του, που ενσωματώνεται στο πρόλογο του βιβλίου του είναι πλούσια. Πλούσια και πολύπτυχα στο επιστημονικό πεδίο, όπως φαίνεται από την αναφορά στον κύκλο σπουδών του, στην κοινωνική και πολιτική του δράση.

Ο Χρήστος Πιννής, ένας άνθρωπος βαθιά δημοκράτης, αντιστασιακός, με καλοσύνη και ευγένεια, εκπληρώνοντας την επιθυμία του για την καταγραφή της ιστορίας του χωριού του, μετά από ποικίλες δυσκολίες μας παραδίδει, ένα ιστορικό ντοκουμέντο, που αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, στα πρόσωπα και στα γεγονότα.

Σ’ αυτό το ταξίδι, καταγράφω στην μνήμη μου από το βιβλίο αυτό το παρακάτω: «Αθήνα, Δεκέμβριος 1977.

Ο Δικηγόρος Χρήστος Πιννής ….κατά την διάρκεια της δικτατορίας, υπήρξε μέλος της οργάνωσης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» και στενός συνεργάτης μου ….πολλές φορές συναντηθήκαμε στην Ιταλία, όπου έρχονταν για να παραλάβει αντιστασιακό υλικό, που το διένειμε στην Ελλάδα…υπήρξε σύνδεσμος της οργάνωσης στην Ελλάδα με ξένους φίλους, που έφερναν παράνομο υλικό στη Χώρας μας ….συνέχισε τη δράση του μέχρι την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τον Ιούλιο του 1974. Στάθης Β. Παναγούλης. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ.»

Θερμά συγχαρητήρια για την ιστορική αυτή καταγραφή του ιστορικού και φωτογραφικού υλικού του χωριού σου, Κατταβιά , η οποία ταυτόχρονα αποτελεί μια παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές”.

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα