Στο εδώλιο Αλβανός για τον θάνατο σε τροχαίο 35χρονου Ροδίτη

Στο εδώλιο Αλβανός για τον θάνατο σε τροχαίο 35χρονου Ροδίτη

Στο εδώλιο Αλβανός για τον θάνατο σε τροχαίο 35χρονου Ροδίτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1310 ΦΟΡΕΣ

Μετά από το αίτημα αναίρεσης που έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει στις αρχές Ιουνίου, 40χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος για το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα 35χρονου Ροδίτη.

Η υπόθεση θα δικαστεί μετά από αίτημα αναίρεσης που υπέβαλε κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του αλλοδαπού, η ασφαλιστική εταιρεία, στον Άρειο Πάγο και η οποία έγινε δεκτή.
Πιο συγκεκριμένα, το δυστύχημα είχε σημειωθεί πριν από έξι χρόνια στ’ Αφάντου έξω από το σούπερ – μάρκετ «Παναγιωτάς» και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Δημήτρης Χαρκιανάκης του Στυλιανού.

Σε βάρος του 40χρονου Αλβανού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στις 4 Νοεμβρίου του 2015 το Τριμελές έκρινε Πλημμελειοδικείο Ρόδου, τον έκρινε κατά πλειοψηφία αθώο.

Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις των συγγενών του θύματος, οι οποίοι ξέσπασαν στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης και είχε χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να εξέλθουν του κτηρίου.

Λίγες ημέρες αργότερα (στις 14 Νοεμβρίου) οι συγγενείς του 35χρονου δια του δικηγόρου τους κ. Μιχάλη Τεχνίτη κατέθεσαν αίτηση στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και με αυτήν ζητούσαν από τον εισαγγελικό λειτουργό να ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Επίσης έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης που εκδόθηκε στις αρχές του Νοέμβρη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για τον 40χρονο Αλβανό άσκησε στις 17 Νοεμβρίου 2015 και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κυριακή Κλιάμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού ήταν άμεση, μετά και τις έντονες αντιδράσεις της οικογένειας του άτυχου δικυκλιστή στο άκουσμα της απόφασης, αλλά και το δημοσίευμα της «Ροδιακής».

Έτσι στις αρχές Ιουλίου 2016 η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, το οποίο και καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών τον 40χρονο, με τριετή αναστολή. Στη δίκη παρέστησαν ως δικηγόροι πολιτικής αγωγής οι γνωστοί δικηγόροι του νησιού μας κ.κ. Μιχάλης Τεχνίτης και Μιχάλης Καντιδενός.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας ο καταδικασθείς δεν είχε δικαίωμα άσκησης έφεσης, παρά μόνο να καταθέσει αναίρεση επί της απόφασης στον Άρειο Πάγο, κάτι που έκανε η ασφαλιστική του εταιρεία. Η αίτηση έγινε δεκτή, και έτσι στις 5 Ιουνίου η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων (ως έφεση) σε μία προσπάθεια ο κατηγορούμενος να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την πρωτόδικη ποινή των 20 μηνών με τριετή αναστολή που του έχει επιβληθεί.

Το δυστύχημα
Το δυστύχημα είχε σημειωθεί το πρωί της Κυριακής 24 Ιουνίου 2012 στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου στ’ Αφάντου, στο ύψος της εθνικής οδού που βρίσκεται το σούπερ – μάρκετ «Παναγιωτάς», όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο άτυχος 35χρονος Δημήτρης Χαρκιανάκης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε ο 40χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 35χρονος δικυκλιστής, ενώ ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο