Έτοιμη για μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση η Ρόδος!

Καθ’ όλα έτοιμη είναι η Ρόδος για να διοργανώσει τον άλλο μήνα την 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που θα πραγματοποιηθεί τo διάστημα από 19 έως 24 Ιουνίου.

Εκτιμάται ότι περίπου 200 μαθητές ηλικίας έως 15,5 ετών θα φιλοξενηθούν αυτό το διάστημα στο νησί μας, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου στα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία».

Για τις υπόλοιπες μέρες η οργανωτική επιτροπή έχει προγραμματίσει παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα επιτρέψουν στα παιδιά να γνωρίσουν τον τόπο μας.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός θα είναι τετράωρης διάρκειας. Σε αυτόν θα τεθούν τέσσερα θέματα μαθηματικών, ενώ η ομάδα κάθε χώρας που θα πάρει μέρος αποτελείται από έξι μαθητές, οι οποίοι έχουν ήδη επιλεγεί μέσα από διάφορες διαδικασίες.

Τους διαγωνιζόμενους θα βαθμολογήσουν έλληνες βαθμολογητές καθώς, όπως ισχύει σε κάθε διοργάνωση, τις επιτροπές βαθμολόγησης αποτελούν ειδικοί της χώρας που διοργανώνει και φιλοξενεί την ολυμπιάδα.

Και να φανταστεί κανείς ότι μόλις το Σεπτέμβριο η Ελλάδα ενημερώθηκε ότι θα αναλάβει τη διοργάνωση του γεγονότος αυτού, καθώς η Μολδαβία που είχε επιλεγεί δήλωσε κώλυμα, αιφνιδιαστικά, και μόλις τον Δεκέμβριο επελέγη η Ρόδος.

Β. Μ.