Ένα υπερπολυτελές σκάφος στο λιμάνι της Ρόδου

Ένα ακόμη σκάφος- κόσμημα, το "Ilona", βρίσκεται απο χθες στο λιμάνι της Ρόδου, κεντρίζοντας τα βλέμματα των περαστικών.

To "Ilona" είναι ένα υπερπολυτελές σκάφος 73,7 μέτρων, ιδιοκτησίας του Αυστραλού επιχειρηματία Frank Lowy, στο οποίο έδωσε το όνομα της μητέρας του.

Το σκάφος, κατασκευάστηκε το 2003, διαθέτει ιδιωτικό ελικόπτερο και 6 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει έως 18 άτομα, ενώ το προσωπικό του ανέρχεται στα 28 άτομα. Διαθέτει αίθουσα σινεμά χωρητικότητας μέχρι και 14 ατόμων.

 


Το υπερπολυτελές σκάφος βρίσκεται στο νησί μας μόνο με το πλήρωμά του, ενώ αναμένεται να μείνει έως τις αρχές του Ιουνίου. Επίσης διαθέτει γυμναστήριο, τζακούζι, ασανσέρ κ.ά. ενώ συγκαταλέγεται στα 100 μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου. 
Το “Ilona” έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν το νησί μας.

Ο ιδιοκτήτης, Frank Lowy
Ο ιδιοκτήτης της υπερπολυτελούς θαλαμηγού, Frank Lowy, το 2010 αποτελούσε τον πιο πλούσιο επιχειρηματία στην Αυστραλία, ενώ διαθέτει τον μεγαλύτερο όμιλο εμπορικών καταστημάτων στη χώρα του.

Το 1953 ίδρυσε το Westfield Group που διαχειρίζεται 124 εμπορικά κέντρα στην Αυστραλία. Αυτή τη στιγμή η περιουσία του εκτιμάται στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που τον κατατάσσει στον 5ο πιο πλούσιο άντρα στη χώρα του. Ο ίδιος είναι ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην Αυστραλία.