Ευκλής: Να «χτίσει» ομάδα από δικά του παιδιά

Στον Ευκλή το τελευταίο διάστημα έχουν στρέψει το βλέμμα τους στα τμήματα υποδομής, όπου αυτές τις ημέρες ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Άλλωστε ο σύλλογος φέτος θα προχωρήσει σ’ εκλογές (αρχές Ιουνίου), καθώς έληξε η θητεία του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου.  Σύμφωνα όμως με τις ενδείξεις θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού εκτός απροόπτου θα παραμείνει στη θέση του προέδρου ο Μιχάλης Τοιμάζος. 

Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και την παραμονή του προπονητή, Γιώργου Ξύπα, του οποίου η πορεία στον ένα χρόνο στην ομάδα της Σορωνής, κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Ευκλή  θέλει να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε πέρυσι, δηλαδή να πλαισιώσει την ομάδα από όσο γίνεται περισσότερα δικά της παιδιά, που θα προέρχονται από τις ακαδημίες. Ο Γιώργος Ξύπας είναι υπέρ αυτής της ιδεολογίας και μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες από την εφηβική ομάδα. Αν δεν αλλάξει κάτι στα διοικητικά και στη θέση του πάγκου, έχει αποφασισθεί να προβιβασθούν 12 παιδιά από την εφηβική ομάδα.

Άλλωστε δεν έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία αυτή, καθώς βρίσκονται εκτός ηλικιακών ορίων. Εκτός αυτού την επόμενη αγωνιστική σεζόν, η ομάδα της Σορωνής δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΔ στην κατηγορία εφήβων, αφού δεν υπάρχουν παιδιά την περίοδο αυτή για να την πλαισιώσουν.

Βέβαια θα χρειασθεί χρόνος για να προσαρμοσθούν στις συνθήκες της Β’ κατηγορίας, αλλά ο Γιώργος Ξύπας έχει και γι’ αυτό το θέμα λύση, ώστε να μπουν πιο ομαλά σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Αν ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «πράσινους» προτίθεται να ξεκινήσει προπονήσεις στα παιδιά που θα ανέλθουν από την εφηβική ομάδα, ένα μήνα πριν την έναρξη της προετοιμασίας. 

‘Όλα αυτά βέβαια αν δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου που αναμένεται να ορισθεί στις αρχές του Ιούνη.