Δημιουργία νέας τάξης  εθελοντριών/ών νοσηλευτικής  απο τον Ε.Ε.Σ. Ρόδου

Της
Πίτσας Χατζή

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Β' ΔΥΠΕ στο παλιό νοσοκομείο της Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαΐου μεταξύ των εθελοντριών νοσηλευτικής του περιφερειακού τμήματος της Ρόδου, της προέδρου του τοπικού τμήματος κας Δ. Δελαπόρτα, της Γραμματέως κας Α. Μιχαλάκη και της Τομεάρχη νοσηλευτικής απο τα κεντρικά του Ε.Ε.Σ. Ελλάδας κας Β. Φελέκη καθώς και της εκπαιδεύτριας νοσηλευτικής απο τα κεντρικά γραφεία κας Μ. Λούβρου.

Στόχος της συνάντησης ηταν
α) η αναφορά στις νέες δράσεις των εθελοντριών της νοσηλευτικής 
β) Ο προγραμματισμός επανεκπαίδευσης των υπαρχουσών 5 τάξεων των εθελοντριών -νοσηλευτικής και
γ) η δημιουργία νέας τάξης νοσηλευτικής απο το περιφερειακό τμήμα Ρόδου τον Νοέμβριο του 2108.

Η τομεάρχης Νοσηλευτικής κ. Φελέκη και η εκπαιδεύτρια Νοσηλευτικής κ. Λούβρου μαζί με την πρόεδρο και την γραμματέα του τοπικού Ε.Ε.Σ. Ρόδου ειχαν απο νωρίς το πρωΐ, αμέσως μετά την αφιξη τους απο Αθήνα συνάντηση γνωριμίας και με τον αρχηγό των Σαμαρειτών Διασωστών Ρόδου κ. Κ. Τζάνο, την εθελόντρια - Σαμαρείτισσα κ. Σ. Παρασκευά, καθώς επίσης έκαναν κάποιες πρώτες επαφές με άτομα που εχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τον νέο κύκλο μαθημάτων Νοσηλευτικής που πρόκειται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Η επίσημη ημερομηνία έναρξης της νέας τάξης θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή (γυναίκες και άντρες) μπορούν να ενημερώνονται απο τα γραφεία του Ε.Ε.Σ. στο παλιό νοσοκομείο στο τηλ.22410-77010 Δευτέρα - Παρασκευή, 8 το πρωΐ - 12 το μεσημέρι.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έληξε αργά το απόγευμα σε κλίμα ευχάριστο και αισιόδοξο.