Δύσκολη και η  κλήρωση των ομάδων

Το «Ροδίων» ελπίζει τουλάχιστον να έχει τύχη στην κλήρωση της 29ης Μαϊου, που θα καθορίσει τις ομάδες του 1ου Υποομίλου στον Α΄Ομιλο της Α2 του βόλεϊ των ανδρών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σίγουρα μειώνεται ο βαθμός δυσκολίας που θα έχει στο φετινό πρωτάθλημα. 

Η ροδίτικη ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο ομάδες από τον Απόλλωνα, τους νεοφώτιστους Νέους Βύρωνα, την Παλλήνη, τον Πανερυθραϊκό και το Φοίβο. Τις τρεις από τις πέντε τις αντιμετώπισε στην Κατηγορία και στο πρόσφατο παρελθόν. 
Από τις ομάδες της ΕΣΠΕΔΑ (Αργυρούπολη, Αρμενίωνας, Δραπετσώνα, Πανιώνιος), με τις δυο τελευταίες είχε κοντραριστεί και στο παρελθόν.
Από πλευράς Πελοποννήσου όμως, μόνο τον ΑΟ Αιγιαλέων γνωρίζει καλά, ενώ δεν υπάρχει εικόνα από την Καλαμάτα, τον Κόροιβο, την Ολυμπιάδα και την Παναχαϊκή. 

Τρεις από αυτές σύμφωνα με τον καταρτισμό του Ομίλου, θα βρεθούν μετά την κλήρωση στον δρόμο του «Ροδίων» 

Σε αυτές τις ομάδες φυσικά προστίθεται και ο ΟΦΗ από την Κρήτη και οι πάντες εύχονται, οι αντίπαλες τη φετινή χρονιά να είναι και γνωστές σαν ομάδες, αλλά και που μπορεί το «Ροδίων» να τις κοντράρει και εντός και εκτός έδρας, προκειμένου να φτάσει στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της α΄ θέσης. 

Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών-Γυναικών στο βόλεϊ, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ομάδες της Α2. Ο τρόπος και ο χρόνος της διεξαγωγής του, θα καθορισθεί από την ειδική προκήρυξη της ΕΟΠΕ. 
Όπως όρισε πάντως η Ομοσπονδία το final four θα διεξαχθεί το διήμερο 20-21/4/2019.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 
Σε ό,τι αφορά το «Ροδίων» πρέπει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι του ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τη νέα περίοδο, με πρώτο θέμα την αναζήτηση προπονητή.  
Σχετικά με το θέμα αυτό όπως έγινε γνωστό δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη.

Οι Διοικούντες την ομάδα έχουν στα χέρια τους  πολλά βιογραφικά υποψηφίων, ορισμένα από των οποίων-τέσσερα στον αριθμό- είναι αρκετά αξιόλογα, αλλά κρατούνται καλά κλεισμένα στα συρτάρια των ανθρώπων του συλλόγου που δεν θέλουν προς το παρόν να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους.

Όπως έγινε γνωστό επίσης, οι Διοικούντες θα κάνουν απολογισμό και θα ασχοληθούν με το ζήτημα της τεχνικής ηγεσίας μετά τις 5 Ιουνίου.  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης,  πως ο ένας από τους τέσσερις προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, δύο από την Αθήνα και ένας από την Πελοπόννησο.