Μετάλλια για τον «Μεσόγειος» στην Ηλεία

Την περασμένη Δευτέρα επέστρεψε η αποστολή του «Μεσόγειος» από τον 9ο Ολυμπιακό Γύρο Ειρήνης που διοργάνωσε ο Ποδηλατόδρομος Πύργου το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για έναν αγώνα που περιλάμβανε ατομική χρονομέτρηση επί αποστάσεως 18χλμ. στο Κατάκολο και αντοχή 130χλμ. με 2χλμ. απαιτητικά υψομετρικά, όπου οι αθλητές ξεκίνησαν από το Πύργο, διέσχισαν την Αρχαία Ολυμπία και τερμάτισαν στην ιστορική Ανδρίτσαινα.

Σκοπός της ομάδας και του προπονητή του ροδίτικου ποδηλατικού συλλόγου ήταν να αποτελέσει ο αγώνας αυτός ένα δυνατό τεστ  για τους αθλητές που συμμετείχαν, καθώς άλλοι προέρχονταν από μακροχρόνια αγωνιστική απραξία, άλλοι από προβλήματα υγείας κι αποχή από προπονήσεις κι άλλοι βρίσκονται σε προετοιμασία ενόψει αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Τα αποτελέσματα κρίνονται σε γενικές γραμμές  καλά βάσει των επιδόσεων ατομικά του καθενός, παρόλο που υπήρξαν ατυχίες, καθώς ο Βασίλης Καλαφατάς είχε σκασμένο λάστιχο την πρώτη μέρα στο χρονόμετρο και δεν μπόρεσε να πάει θέση στην πρώτη τετράδα της γενικής (7ος) ενώ τη δεύτερη μέρα η Ελένη Τσαβαρή είχε άσχημη πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά. Επίσης το ποδήλατο έπαθε σοβαρή μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στο 90ο  χιλιόμετρο.

Πρωταγωνιστής και στις δύο μέρες ο Μιχάλης Τριομμάτης στους έφηβους με δύο χρυσά μετάλλια κι επιδόσεις που αφήνουν σοβαρές ελπίδες για τη συνέχεια.

Ο Γιώργος Ζαχαριάς επέστρεψε στους αγώνες δρόμου έπειτα από δύο χρόνια με ένα χάλκινο μετάλλιο στο χρονόμετρο και μια 5η θέση στην αντοχή.

Επίσης, ο Βασίλης Καλαφατάς στην αντοχή με την 5η θέση και με μόλις δύο μήνες προετοιμασία, έδειξε ότι δεν είναι μακριά από τον καλό εαυτό του.

Τέλος, η Ελένη Τσαβαρή με μια πολύ καλή επίδοση για την εποχή και τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος, δείχνει ότι ξαναβρίσκει σιγά σιγά τον καλό της εαυτό!

Ο «Μεσόγειος» ευχαριστεί τους Ιωάννη Ζαχαριά και Σίμο Τριομμάτη για την αρωγή τους στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής. Τέλος, η μετακίνηση της αποστολής έγινε με την Blue Star Ferries, χορηγό του συλλόγου.