Σαν  τον …άνεμο η Σπανουδάκη

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήξερε από καιρό πως είναι σε καλή κατάσταση. Ήταν άλλωστε κάτι, που έβλεπε στις προπονήσεις και αυτό που απέμενε ήταν να το αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο.

Η στιγμή αυτή ήρθε το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια των αγώνων "Δρόμεια 2018", όπου τερμάτισε τα 100 μ. σε 11.27 (1,8) και έπιασε το όριο για το Βερολίνο. 

Η έμπειρη αθλήτρια όχι μόνο πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά "έπιασε" στην πέμπτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα, τη Βούλα Πατουλίδου. Μάλιστα η "χρυσή" ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης ήταν παρούσα στη διοργάνωση της Βάρης, αφού βραβεύθηκε από τους διοργανωτές. 

"Ένιωθα πολύ δυνατή από το ζέσταμα ακόμη. Με βοήθησε ο ανταγωνισμός και κατάφερα να βγάλω μια επίδοση, που ήξερα πως είναι στις δυνατότητές μου. Είμαι πολύ χαρούμενη και πιστεύω πως θα είμαι ακόμη δυνατή στα 200 μέτρα", είπε η Ροδίτισσα αθλήτρια του ΓΣ Ηλιούπολης, που θα τρέξει 200 μ. το ερχόμενο Σάββατο στη Βενιζέλεια.

Η Αλάνα Μπερν στο συγκεκριμένο αγώνισμα ήταν 5η, ενώ ο Διονύσης Ζήκας, αθλητής του ΑΟ Σταματίου 7ος στα 200μ. Ανδρών.  Η Νεφέλη Ράμμου του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 δεν πήρε μέρος στα 100μ. μ’ εμπόδια, καθώς ταλαιπωρήθηκε από μια ίωση.