Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Squash

Περισσότεροι από 70 είναι οι παίκτες που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ετήσιο Διεθνές τουρνουά Squash, το οποίο διοργανώνει ο Ροδιακός Όμιλος Τοιχοσφαίρισης σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Sheraton  το διάστημα από τις 21 έως και τις 24 Ιουνίου. Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΦΤ.

Παρά το ότι απομένουν αρκετές ημέρες ακόμα μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης, εντούτοις, αρκετοί είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει και επισήμως  το ενδιαφέρον τους να πάρουν μέρος στους αγώνες.

Εκτός της Ελλάδας, έχουν δηλώσει συμμετοχή από δεκαπέντε διαφορετικές χώρες, με τους διοργανωτές να είναι πεπεισμένοι ότι το φετινό τουρνουά όχι απλά θα «πιάσει» το στόχο των 110 παρουσιών, αλλά θα δημιουργήσει και ένα νέο σημαντικό ρεκόρ.

Σημειώνεται, ότι πέρα από το ταμπλό των επαγγελματιών που θα διεξαχθεί και φέτος κανονικά, παράλληλα θα διεξαχθούν ταμπλό ερασιτεχνών ανδρών (σε διάφορες κατηγορίες δυναμικότητας) και γυναικών.

Η μεγάλη καινοτομία όμως είναι, ότι για πρώτη φορά θα γίνει και ταμπλό junior. Μεγάλος στόχος, εξάλλου, του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη νεολαία να έρθει κοντά στο άθλημα και για το λόγο αυτό πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Το σκεπτικό είναι ότι τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες παίζοντας σε μια τέτοια διοργάνωση και παράλληλα να πάρουν πολύτιμες εικόνες από παίκτες παγκοσμίου επιπέδου βλέποντάς τους να αγωνίζονται.