Ελεύθεροι με όρους για τη διακίνηση ναρκωτικών

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για έναν 34χρονο, έναν 25χρονο και έναν 24χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 24 Μαΐου από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και χθες, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο και Στέλιο Αλεξανδρή, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν. Και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος επανέλαβε όσα προανακριτικά είχε πει, ότι δηλαδή είναι εξαρτημένος χρήστης και πως ένας εκ των προμηθευτών του που είναι έγκλειστος στη φυλακή του ζήτησε να μεταφέρει τα 53 γραμ. κοκαΐνης από την Αθήνα στη Ρόδο και ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε τη δόση του.

Ο ίδιος είπε πως δεν γνώριζε σε ποιον θα την παρέδιδε στη Ρόδο και πως και αυτό το είχε κανονίσει ο έγκλειστος στη φυλακή.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο συλληφθέντες, ισχυρίστηκαν πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή με την υπόθεση και πως πήγαν στο σημείο όπου τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί για να παραλάβουν, όχι τα ναρκωτικά αλλά τον 34χρονο και να τον μεταφέρουν για τη διαμονή του. Οι ίδιοι είπαν πως δεν γνώριζαν τον συγκατηγορούμενο τους και πως το αφεντικό τους ήταν αυτό που τους έδωσε εντολή να πάνε να τον πάρουν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν με αφορμή έλεγχο που διενεργήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 24 Μαΐου 2018, στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου.

Συγκεκριμένα από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου σε συνεργασία με κλιμάκιο του Τελωνείου Ρόδου, εντοπίστηκε στην κατοχή του 34χρονου αλλοδαπού επιμελώς κρυμμένη στο εσώρουχό του, ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους πενήντα τριών  γραμμαρίων (53γρ.) εντός πλαστικής συσκευασίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης – παραλαβής της ανωτέρω ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο (02) ακόμη αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 25 ετών.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Τελωνείου Ρόδου σε νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή Φαληρακίου Ρόδου, στο οποίο εργάζεται ο 25χρονος, κατά την οποία ανευρέθηκαν  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους είκοσι γραμμαρίων (20γρ.) και ποσότητα, πιθανότατα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικού μικτού βάρους εννέα γραμμαρίων (09 γρ.).

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος των συλληφθέντων κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.