Κάθε χρόνο και καλύτερα για την Γαλάζια Ακαδημία

Σε έξοδα μπήκε η πρωτοεμφανιζόμενη Γαλάζια Ακαδημία μετά το φάιναλ φορ της Καλύμνου αφού τώρα πρέπει να φτιαχτεί για τα γραφεία της μία ολοκαίνουρια τροπαιοθήκη!

Η πρώτη κούπα κατακτήθηκε, από τα υπέροχα παιδιά του Πάνου Παναγιωταράκου και την ομάδα παμπαίδων, και κάπου πρέπει να τοποθετηθεί…

Κι επειδή μία επιτυχία δημιουργεί πάντα προσδοκίες για το μέλλον και ανοίγει την όρεξη για περισσότερες, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν «πέσει με τα μούτρα» στη δουλειά για να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα και να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους ώστε να παρουσιαστεί ενισχυμένη και ανταγωνιστική, ακολουθώντας ωστόσο την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή ευκαιρίες στα νέα παιδιά.

Η περσινή εφηβική ομάδα της Γαλάζιας Ακαδημίας, με τους αθλητές του 2001, αναμένεται να μετακινηθεί στον Κολοσσό και οι «θαλασσί» του 2002 θα γίνουν οι έφηβοι της Γαλάζιας, συνεχίζοντας έτσι τον καθορισμένο σχεδιασμό και την αρχική ιδέα της ίδρυσης του σωματείου. Όμως, σε επίπεδο ανδρών, η Γαλάζια θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα κατέβει στο πρωτάθλημα ανανεωμένη και πιο δυνατή.

Καταρχάς, το βασικό πλάνο αναφέρει τις προσθήκες των αθλητών από την πρωταθλήτρια ομάδα εφήβων του Κολοσσού που δεν θα φύγουν από το νησί για σπουδές (αν και θεωρείται βέβαιο πως όσοι μπουν σε πανεπιστήμιο θα ενσωματωθούν σε σύλλογο της πόλης που θα περάσουν για να συνεχίσουν να ασχολούνται με το μπάσκετ). Σε πρώτη φάση πιθανολογείται ότι στο ρόστερ της Γαλάζιας Ακαδημίας θα έχουν μία θέση οι Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Βασιλαράκης και Μιχάλης Τσούλλος αν και ο δεύτερος θα μπορέσει να επιστρέψει στα παρκέ μετά τα Χριστούγεννα.

Ο 18χρονος αθλητής του Κολοσσού ετοιμάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα προκειμένου να αποκαταστήσει τη ζημιά στο πόδι του και θα χρειαστεί ένα «γεμάτο» εξάμηνο αποθεραπείας και ενδυνάμωσης για να επιστρέψει υγιής στους αγωνιστικούς χώρους. Φυσικά, η πίστη στις δυνατότητες του παίκτη και η αγάπη του ίδιου για το μπάσκετ θα είναι οι «πυλώνες» για την προσεκτική και επιμελή επαναφορά του στα παρκέ.

Φυσικά, υπάρχει το ερωτηματικό για τη θέση του προπονητή από τη στιγμή ο Στάθης Βλαχοδήμος ανέλαβε την Καλλιθέα. Στη Γαλάζια Ακαδημία θεωρούν άκρως τιμητική την επιλογή του Βλαχοδήμου να πάρει τα ηνία μίας ομάδας με στόχους ανόδου και καλώς εχόντων των πραγμάτων να την κοουτσάρει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Δεν είναι μόνο η πρόοδος των αθλητών που αποτελεί «παράσημο» για ένα σωματείο αλλά και των προπονητών!