Ο συγγραφέας Άγγελος Αγγέλου στα Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”

Για τον συγγραφέα Άγγελο Αγγέλου «κάθε ιστορία κρύβει κώδικες και μέσα στους κώδικες αυτούς δρουν και εξελίσσονται οι εκάστοτε ήρωες που οφείλουν να γίνονται καθρέφτες για τους αναγνώστες».

Ένα μικρό ποντικάκι, ο Κοπέρνικος και ένας μικρός Άμπακος αλλά και ο ανεπανάληπτος και μοναδικός Ερμής, συντρόφευσαν τις μαθήτριες και τους μαθητές από την Α’ έως και τη ΣΤ’ Δημοτικού των Eκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Με τα βιβλία, «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει», «Ο Κοπέρνικος και ο μικρός Άμπακος» και «Τα ΜΕΓΑΛΑ ψέματα του μικρού Ερμή», ολοκληρώθηκε αυτή τη χρονιά το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Η επίσκεψη του κ. Άγγελου Αγγέλου πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια “ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ” την Τετάρτη 16 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διασκεδάζω να διαβάζω». Επίσης, οι μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ευρηματική παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων». Το κείμενο υπογράφουν οι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας “ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ”, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, με βασικά του υλικά το χιούμορ, την περιπέτεια και –φυσικά- τους ήχους!
 


Όλες οι τάξεις, αφού εμπνεύστηκαν από τα βιβλία του συγγραφέα, ετοίμασαν αναμνηστικά δώρα. Η Α’ Δημοτικού συνέθεσε ένα  μοναδικό τραγούδι με τίτλο «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει». Η Β’ Δημοτικού έφτιαξε το κόμιξ «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει», μετατρέποντας το πρωτότυπο κείμενο σε διαλόγους και αποτυπώνοντας τους ήρωες σε δικές τους εικόνες. Η Γ’ Δημοτικού κατασκεύασε ένα εμπνευσμένο επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής με τίτλο “Hex”.
 


Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού, δημιούργησαν ένα βιβλίο «ανάποδων» συνταγών που έρχονται από τον «Ανάποδο κόσμο».
 


Η Ε’1 Δημοτικού δημιούργησε τον  «Μαγικό χάρτη της Νεράιδας» που γίνεται επιτραπέζιο παιχνίδι και οι μαθητές της Ε’2 Δημοτικού, αφού ταυτίστηκαν με τους αγαπημένους τους ήρωες, δημιούργησαν «θεατρικά φωτοδρώμενα».
   


Τέλος, η ΣΤ’ Δημοτικού έγραψε ένα βιβλίο με αστείες ιστορίες και φάρσες, γεμάτες εξωφρενικά ψέματα και πολλούς μπελάδες!
 


Ένα κλιμακωτό παραμύθι που μας δείχνει πώς η δύναμη δεν απορρέει από το μέγεθος αλλά από κάτι πολύ πιο βαθύ, μια ιστορία από τον «Ανάποδο κόσμο» γεμάτη ανάποδες συνταγές και τέλος μια αστεία ιστορία, που όσο περίεργη και να ακούγεται, μπορεί να βγει αληθινή, συμπλήρωσαν τη λογοτεχνική διαδρομή των μαθητών σε μια χρονιά γεμάτη δράσεις φιλαναγνωσίας.