Ανθοκομική έκθεση από φυτωριούχους της Ρόδου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου συνδιοργανώνει με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΡ, ανθοκομική έκθεση από φυτωριούχους του νησιού μας και μία σειρά εκδηλώσεων από την 1η έως και την 12η Ιουνίου 2018 στο Μανδράκι, με γενικό τίτλο «Ημέρες Περιβάλλοντος 2018».

Στόχος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η περαιτέρω ενεργοποίηση των πολιτών του Δήμου σε ζητήματα περιβαλλοντικά και σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Την επίσημη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5/6 από το πρωί τον χώρο θα επισκέπτονται τα σχολεία της πόλης όπου θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους παραγωγούς και τους εμπόρους για τα φυτά, θα ενημερωθούν από γεωπόνο του Δήμου, θα δουν την έκθεση μαθητών του 2ου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, θα ενημερωθούν από τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Ρόδου και τον Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου και τέλος θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα της BIOINSECTA με τίτλο «Έντομα και Περιβάλλον».

Τις υπόλοιπες ημέρες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα στις 7μμ στο Μανδράκι στον τρούλο. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 1/6

* Φιλαρμονική Ρόδου

* Ζαφείρης Σκανδαλιάρης

Σάββατο 2/6

* Σχολή χορού Έλλης Παρασκευά

* Σχολή χορού Σοφίας Μελισσουργού

* Μουσική από το Trio Swing

Κυριακή 3/6

* Σχολή χορού Μαίρης Μάρκου Βελιδάκη

* Σχολή χορού Εμινέ Κιαζίμ

Τρίτη 5/6

* Φιλαρμονική Ρόδου

* Συγκρότημα Rhodes Blues Project

Σάββατο 9/6

* Φιλαρμονική Καλυθιών

Κυριακή 10/6

* Σχολή χορού Art of dance

* El Abrazo del Tango

Δευτέρα 11/6

* Los Champicos

Τρίτη 12/6

* Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου Ρόδου