Β. Στηροκλέας: «Ποτέ δεν θα απομακρυνθούμε από τον καταυλισμό στο Καρακόνερο»

Β. Στηροκλέας: «Ποτέ δεν θα απομακρυνθούμε  από τον καταυλισμό στο Καρακόνερο»

Β. Στηροκλέας: «Ποτέ δεν θα απομακρυνθούμε από τον καταυλισμό στο Καρακόνερο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2317 ΦΟΡΕΣ

Λάβρος κατά των τοπικών παραγόντων ήταν χθες ο «βασιλιάς των τσιγγάνων» κ. Βασίλης Στηροκλέας, ο οποίος μιλώντας στη «Ροδιακή» εξαπέλυσε… μύδρους εναντίον του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ακόμη και του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Στηροκλέας τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρομά που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα, στο οποίο ενημερώθηκε –όπως επισημαίνει ο ίδιος- για τα δικαιώματα των ομοφύλων του και κυρίως για το γεγονός ότι δεν μπορούν να μετεγκατασταθούν χωρίς τη δική τους σύμφωνη γνώμη.

Μάλιστα δηλώνει ότι «ποτέ δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε από το Καρακόνερο», ότι σε διαφορετική περίπτωση θα «γίνει Επανάσταση όπως το 1821» και καλεί τον Δήμαρχο Ρόδου να συζητήσει μαζί τους για τις λύσεις του προβλήματος, καθώς «είμαστε όλοι άνθρωποι του ίδιου Θεού».

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος των Ρομά σημείωσε αρχικά: «Απευθύνομαι προς όλους τους αρμόδιους φορείς. Δήμο Ρόδου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Υπουργείο Εσωτερικών και σε κάθε άλλο υπεύθυνο. Επιμένετε επί 50 χρόνια και προσπαθείτε με οποιαδήποτε διπλωματία να απομακρύνεται με τρόπο αντισυνταγματικό τους αγαπητούς μου ομόφυλους από τον καταυλισμό στο Καρακόνερο. Δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πότε δεν θα απομακρυνθούμε από τον χώρο αυτό».

Ο κ. Στηροκλέας συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος αναφέροντας ότι «όπως γνωρίζετε είναι στη δικαιοδοσία μας και γι’ αυτό να μην προσπαθείτε άδικα και χάνεται χρόνο για να απομακρυνθούμε από τον χώρο αυτό. Δηλώνω ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου έως το Περιφερειακό και το Υπουργείο πως κάνετε συμβούλια για εμάς, χωρίς εμάς».

Ο «βασιλιάς των τσιγγάνων» ακολούθως έκανε ολομέτωπη επίθεση στον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο: «Επανειλημμένα ο γιος μου Ευριπίδης Στηροκλέας προσπαθεί επί 8 – 9 μήνες να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ρόδου και να του θέσει τα καυτά προβλήματα.

Όμως, ο Δήμαρχος δεν δέχεται τον εκπρόσωπο των Ρομά, για τους δικούς του λόγους. Μας αντιμετωπίζετε ως δεύτερης, τρίτης και τέταρτης κατηγορίας ανθρώπους», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Λόγω της πίεσης που μας ασκείται υποχρεώνομαι να αναφέρω ακόμη τα εξής: Το διάστημα 22 – 25 Μαΐου είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ρομά που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» για πρώτη φορά. Οι Ευρωπαίοι έδειξαν ενδιαφέρον και αγάπη για το ζήτημά μας και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά. Δοξάζω το όνομα του Θεού, που επιτέλους υπάρχουν οι Ευρωπαίοι και δείχνουν τα τελευταία χρόνια τεράστιο ενδιαφέρον για εμάς».

Τα… πυρά του κ. Στηροκλέα περιλάμβαναν ακόμη και αναφορές στην Επανάσταση του ’21: «Μην ξεχνάτε ότι το 1821 η Ελλάδα ελευθερώθηκε με Επανάσταση. Μην μας αναγκάζετε να κάνουμε το ίδιο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Επιπροσθέτως υπογράμμισε τη διαδικασία που θεωρεί ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συντρέχουν: «Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους τους δήμους της Ελλάδας, ότι είναι υποχρεωμένοι με βάση το Σύνταγμα, να βρουν χώρο και να υποδείξουν στις Περιφέρειες, για να μπορέσει να αρχίσει η χρηματοδότησή τους και να γίνει μεταστέγαση. Όμως θέλω να πω και πάλι, ότι οι Ευρωπαϊκοί νόμοι αναφέρουν ότι η μεταστέγαση μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των Ρομά και όχι να μας πετάξουν στα σκουπίδια, σαν τα γουρούνια στη λάσπη. Λυπάμαι γι’ αυτό, αλλά λόγω της αντισυνταγματικής και απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντί μας, δηλώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα απομακρυνθούμε από τους οικισμούς μας, δίχως τη σύμφωνη γνώμη τη δική μας».

Τέλος, ο κ. Βασίλης Στηροκλέας ζητάει χωρίς περαιτέρω αργοπορίες και καθυστερήσεις να ξεκινήσει η συζήτηση για την επίλυση των σοβαρών αυτών ζητημάτων: «Ως εδώ. Παρακαλώ τον κύριο Δήμαρχο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να μας καλέσει επισήμως για να συζητήσουμε τις λύσεις του προβλήματος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε άλλωστε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι του ίδιου Θεού».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!