Παραιτήθηκε από την Τοπική Οργάνωση  της Ν.Δ. η Κατερίνα Κουμεντή

Την παραίτησή της από την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε η κα Κατερίνα Κουμεντή, διαμαρτυρόμενη για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τη συγκρότηση σε σώμα της Τοπικής Οργάνωσης πόλεως Ρόδου.

Στην επιστολή της τoνίζει συγκεριμένα:
«Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει αξίες δημοκρατίας, αξιοκρατίας, εξορθολογισμού και διαφάνειας. 
Η λειτουργία κάθε δομής της – από τη μικρότερη μέχρι και τη μεγαλύτερη – οφείλει να ακολουθεί και να τηρεί αυτές τις αξίες, ώστε να καθίσταται αξιόπιστη απέναντι στο εκλογικό σώμα που την τιμά με την ψήφο του, το οποίο με βάση αυτές τις αξίες προσβλέπει σε μια κοινωνία που θα αλλάξει στο καλύτερο.

Στην πρώτη συνεδρίαση της ΔΗΜΤΟ Ρόδου και όταν μου δόθηκε ο λόγος, μου αφαιρέθηκε από τον Πρόεδρο το δικαίωμα να εκφράσω τη διαφωνία μου για τον ορισμό του κ. Μιχάλη Κουτσούκου ως ταμία του Σώματος κι όχι ως αντιπροέδρου, με δεδομένο ότι έλαβε το  49% των ψήφων και δικαιωματικά η ίδια η κάλπη τον ορίζει αντιπρόεδρο!

Η εύλογη αντίδραση του κ. Κουτσούκου που προηγήθηκε, η μετέπειτα προθυμοποίηση της κ. Καντή να του προσφέρει τη θέση που της όρισε ο Πρόεδρος για να γίνει ανταλλαγή μεταξύ τους καθώς και η αποδοχή εν τέλει αυτής της ανταλλαγής από όλα τα μέλη του Σώματος -συμπεριβαλομένου και του Προέδρου- χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως διαφωνία, δε φάνηκαν και δε καταγράφηκαν πουθενά, αφού δεν τηρήθηκαν πρακτικά, όπως αρμόζει σε κάθε δημοκρατική συνεδρίαση συλλογικού σώματος έτσι ώστε αφενός να διασφαλίζεται ο καθένας εκ των συμμετεχόντων αλλά και αφετέρου να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη των λόγων του. 

Όπως είναι φυσικό ακόλουθο λοιπόν, όταν δε ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες, την επόμενη ημέρα εκδόθηκε Δελτίο Τύπου που δεν είχε καμία σχέση με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε και συναποφασίσαμε όλοι όσοι συνεδριάσαμε την προηγούμενη ημέρα και εξέφραζε μόνο την άποψη αυτού που το υπέγραψε και όχι του συνόλου του Σώματος, όπως πρέπει.

Κάτω απ’ αυτές τις αντιδημοκρατικές, ανορθόδοξες, ασυνεπείς και παλαιοκομματικές πρακτικές και επειδή δεν έχω μάθει να υποκρίνομαι και πολύ περισσότερο να αποτελώ μαριονέτα σε θέατρο σκιών, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να δηλώσω δημόσια παραίτηση από τη θέση μου ως μέλος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου, σεβόμενη τις αξίες μου, τις αξίες της ΝΔ και τα μέλη που με τίμησαν με την ψήφο τους.»
Κουμεντή Κατερίνα
Δασκάλα