Κάλεσμα στην κοινωνία της Ρόδου από το «Κίνημα Αλλαγης»

Κάλεσμα στην κοινωνία για να γυρίσει μαζί τους «νέα σελίδα» και να διαμορφώσουν από κοινού το νέο πλαίσιο για τη χώρα, απηύθυναν και από τη Ρόδο όπου βρέθηκαν χθες τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Συγκεκριμένα, εδώ βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του πολιτικού φορέα κ. Παύλος Χρηστίδης ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες το βράδυ.

Ο κ. Χρηστίδης, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη, χθες το μεσημέρι πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο της Ρόδου όπου και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, παρουσία και του πρώην Υπουργού κ. Κοσμά Σφυρίου.

Προλογίζοντάς τον, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου του Κινήματος κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να διαμορφώσουν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. «Από τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά ζήτησε εκλογές “εδώ και τώρα”, σημαίνει ότι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι την επόμενη μέρα να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η χώρα την επόμενη χρονική περίοδο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», είπε ο κ. Παπανικόλας.

Συνέχισε λέγοντας ότι σε αυτήν τους την προσπάθεια θέλουν αρωγό την κοινωνία και μαζί της θα αναδιαμορφώσουν τις θέσεις τους. Έτσι, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Δωδεκανήσιους και κυρίως τους νέους πολίτες, όλους εκείνους που έχουν απογοητευτεί και δεν βλέπουν κάποιο φως στον ορίζοντα, να έρθουν  κοντά στο Κίνημα, να ακουστούν και να αναδιαμορφώσουν αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα. 

Κλείνοντας, ο κ. Παπανικόλας στάθηκε στα δύο κορυφαία ζητήματα που ταλανίζουν τα νησιά μας, όπως είπε: Το πρώτο, βέβαια, είναι η κατάργηση από τη σημερινή κυβέρνηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ένα μέτρο που ήταν κοινωνικό κεκτημένο τόσο Ελληνικό όσο και ευρωπαϊκό και δεύτερον «η καθαρά επικοινωνιακή προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι το αντιστάθμισμα του μεταφορικού ισοδυνάμου αρκεί για ν’ απαλύνει τις πληγές που έχει αφήσει η κατάργηση του τόσο σημαντικού αυτού μέτρου».

Ο κ. Χρηστίδης
«Στο ΚΙΝΑΛ θέλουμε να διαμορφώσουμε μία νέα σελίδα από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες», είπε ξεκινώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και ευχαρίστησε τη ν.ε. για την πρόσκληση. Σ’ αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, που έχουν ξεκινήσει θα γυρίσουν κάθε γωνιά της χώρας για να συνομιλήσουν με τους πολίτες και απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους που νιώθουν την πολιτική μακριά από την καθημερινότητά τους, να έρθουν να τους ακούσουν, να τους πουν αυτό που τους προβληματίζει και να διαμορφώσουν μαζί τους μία πρόταση η οποία να εξυπηρετεί πρώτα απ’ όλα τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Όπως είπε, μαζί με τους πολίτες πρέπει να αλλάξουν σελίδα και σ’ αυτή τη νέα σελίδα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλά από τα προβλήματα που μας κληρονόμησε η κρίση, κυρίως όμως να πούμε ο καθένας μας την αλήθεια. Και δήλωσε, στη συνέχεια: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει βγει από την κρίση πολύ νωρίτερα αν και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζαν πλάτη στην πολύ κρίσιμη φάση την οποία περάσαμε  τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

Δεν το έκαναν, δημιούργησαν το αντιμνημόνιο και έσπειραν διχόνοια και διχασμούς. Σήμερα η Ελλάδα ξαναχρειάζεται μία εθνική συνεννόηση. Αυτή, όμως, δεν μπορεί να γίνει με την παρούσα κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση η οποία υποσχόταν ως αντιπολίτευση ότι ούτε νεκρή δεν υπογράφει την αύξηση του ΦΠΑ και έρχεται σήμερα από το Μονακό και την εφαρμόζει».

Όσο για το κλίμα που συναντούν ανά τη χώρα, όπως είπε ο κ. Χρηστίδης διαπιστώνουν ότι είναι διάχυτη η απογοήτευση των πολιτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και χρειάζονται μία πρόταση. Η δική τους πρόταση, λοιπόν, δίνει  έμφαση στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην ενίσχυση των θεσμών και της δημοκρατίας και στο πώς η αλλαγή σελίδας μετά τον Αύγουστο θα δημιουργήσει προοπτικές για περαιτέρω παραγωγή και ανάπτυξη.

Κλείνοντας, ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε και στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ λέγοντας ότι είναι επιλογή αυτής της κυβέρνησης να αυξήσει το ΦΠΑ και μάλιστα χρησιμοποιώντας και πολύ κακές δικαιολογίες στον τρόπο με τον οποίο το εφάρμοσε.

Οι ίδιοι έχουν πάρει πρωτοβουλίες στο Βουλή, όχι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα που ήρθε στην επικαιρότητα ξανά και θα επιμείνουν καθώς οι έρευνες που έκανε το Οικονομικό Επιμελητήριο πρόσφατα λένε ότι αυτό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως μεταφορά ισοδύναμο, «είναι ένα ακόμα ψέμα, μία απάτη, δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο ονειρεύτηκε ο Τάσος Αλιφέρης πριν από αρκετά χρόνια και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί καν τον τίτλο του μεταφορικού ισοδύναμου»!..