Ελεύθερος με όρους 43χρονος κατηγορούμενος για εκβίαση

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες 43χρονος για να απολογηθεί κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης, κατηγορία για την οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε συμπολίτης μας σε βάρος του 43χρονου σύμφωνα με την οποία, ο τελευταίος επιχείρησε να του αποσπάσει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο 43χρονος στις 19, 20 και 24 Μαΐου του 2015 αφού απείλησε τον συμπολίτη μας, απαίτησε να του δώσει το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου με τα χρήματα αυτά να πληρώσει τα νοσήλια της φίλη του, την οποία δήθεν είχε αποπειραθεί να βιάσει ο συμπολίτης μας. Ωστόσο ο συμπολίτης μας δεν υπέκυψε στο εκβιασμό αλλά κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και η υπόθεση παραπέμφθηκε στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Χθες ο 43χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Ματούλα Παπαβεργή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος χαρακτήρισε ως «ψευδή  και προσχηματική» την καταγγελία που του έκανε ο συμπολίτης μας, προσθέτοντας ότι προέβη στη πράξη αυτή προφανώς για να αποφύγει μία σε βάρος του καταγγελία που θα μπορούσε να του είχε γίνει για απόπειρα βιασμού στην αλλοδαπή φίλη του 43χρονου.

Ο ίδιος επιφυλάχτηκε της κατάθεσης μήνυσης για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του καταγγέλλοντος.

Σε ό,τι αφορά τα νοσήλια της αλλοδαπής φίλης του, ο 43χρονος είπε πως πράγματι είχε χτυπήσει και πως πράγματι για μία εβδομάδα πήγαιναν σε ιδιωτικό γιατρό μαζί με την κοπέλα του, η οποία δεν είχε ασφάλεια. Έτσι το μόνο που ζήτησε από τον καταγγέλλοντα ήταν να πληρώσει για τις εξετάσεις της αλλοδαπής φίλης του και να της ζητήσει απλώς μία συγγνώμη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος  με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.