Τη φαεινή ιδέα να παίξουν με καπνογόνα είχαν κάποιοι στο προχθεσινό παιχνίδι του παιδικού πρωταθλήματος

Η απερισκεψία του ενός ή των ελάχιστων, έπνιξε στον καπνό ένα παιχνίδι που για τους πρωταθλητές γηπεδούχους ήταν γιορτή, απείλησε γονείς και παιδιά και υποχρέωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που άλλη δουλειά δεν είχε από το να αναγκάζεται να σβήνει φωτιές σε αγώνες αναπτυξιακής φύσεως, να στείλει δύο οχήματά της και να ταλαιπωρήσει το προσωπικό της. Γιατί όλα αυτά; Επειδή κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσουν… ατμόσφαιρα παίζοντας με καπνογόνα.

 Τα πρώτα που άναψαν γύρω στο 30’ (τη στιγμή της επίτευξης του δεύτερου τέρματος της Αρένα), όπως κατά πληροφορίες αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα ο διαιτητής Θωμάς Αλεξίου, πετάχτηκαν στον τσιμεντένιο διάδρομο που χωρίζει την εξέδρα του ενωσιακού γηπέδου από τον αγωνιστικό χώρο κι έσβησαν.  Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 60’.  

 Από ρίψη καπνογόνου σε σημείο πίσω από την εξέδρα όπου κάθονταν  φίλοι των γηπεδούχων, προς την πλευρά του νεκροταφείου, άρπαξε φωτιά ένα δέντρο, κλαδιά και ξερά χόρτα, με τους πυκνούς καπνούς να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και τον κόσμο να… τρέχει και να μη φτάνει.

Το παιχνίδι διακόπηκε αμέσως, κλήθηκε η Πυροσβεστική, ενώ μέχρι να φτάσει και να εξουδετερώσει τον κίνδυνο, την πυρκαγιά περιόρισαν, με την άμεση παρέμβασή τους, οι άνθρωποι του στίβου, οι οποίοι έκαναν εκείνη την ώρα την προπόνησή τους στην παρακείμενη εγκατάσταση.

Την περιγραφή τη δίνει, μέσα από ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο προπονητής κλασικού αθλητισμού Σάββας Διακονικόλας:

 «Φωτιά από ανεγκέφαλους σήμερα στις καλαμιές στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα δίπλα… Ευτυχώς, οι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, προπονήτριες, φίλοι αθλούμενοι των σωματείων στίβου της Ρόδου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου έκαναν τα μέγιστα να μην εξαπλωθεί. Με την αγάπη, το χιούμορ, την υπομονή και το ήθος που διακρίνει τον κάθε ένα και κάθε μία ξεχωριστά, καταφέραμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκρισή της και την κατάσβεσή της. Μπράβο σε όλους μας! Ντροπή στους γνωστούς αγνώστους…»

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς κι αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα, ο διαιτητής Θωμάς Αλεξίου, εφαρμόζοντας τον κανονισμό (η φωτιά άναψε εκτός γηπέδου, ο όποιος κίνδυνος ξεπεράστηκε σύντομα και δεν συνέτρεχε λόγος για οριστική διακοπή), κάλεσε τις δύο ομάδες για τη συνέχεια του αγώνα, το τέλος του οποίου βρήκε την Αρένα νικήτρια με 5-1.