Τζάμπολ για το 7ο ανοιχτό τουρνουά Ρόδου στις 18 Ιουνίου

Στα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σύσκεψη με θέμα το επικείμενο 7ο ανοιχτό τουρνουά καλαθοσφαίρισης, παρουσία εκπροσώπων ομάδων που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

Από τη συσταθείσα Οργανωτική Επιτροπή του τουρνουά, μόνο οι Γιάννης Τσακίρης και Κωνσταντίνος Αβδελής ήταν παρόντες, δίπλα στον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, Στέφανο Κυριαζή. Απουσίαζαν οι Θόδωρας Θεοδώρου, Τσαμπίκος Βασιλαράκης, Ανδριάνα Μπαφίτη, Άρης Φάκαρος και Γιώργος Κατσικανταής.

Στη σύσκεψη έδωσαν επίσης το «παρών» εκπρόσωποι δέκα ομάδων, παλιών αλλά και νέων συμμετεχόντων αν και αναμένεται στις δηλώσεις συμμετοχής ο αριθμός να αυξηθεί κατακόρυφα και να έχουμε και φέτος τη δημιουργία δύο Ομίλων.

Συγκριτικά με το εργασιακό τουρνουά του Ροδίων Άθλησις που διήρκησε όλο το χειμώνα, στη διοργάνωση του ΔΟΠΑΡ θα ξαναδούμε την ομάδα του ΤΕΕ, τους Δικηγόρους και το Hermes. New Entry στο τουρνουά ενδέχεται να είναι το «Χορόσπιτο», μία παρέα νέων παιδιών που ασχολούνται με το χορό αλλά έχουν έφεση και στο μπάσκετ ενώ ίσως επανακάμψει το Orange Gym από την Κρεμαστή.

Στις δύο τελευταίες συμμετοχές το ηλικιακό όριο δεν αποκλείεται να σταθεί εμπόδιο στη διάθεση των ομάδων να κατέβουν στους αγώνες.

Το ηλικιακό όριο «δίχασε» και προχθές τους παρευρισκόμενους, όπως και το χρονικό όριο ανενεργίας των αθλητών. «Ή θα λέμε το τουρνουά “ανοιχτό” και θα συμμετέχουν όλοι, χωρίς περιορισμούς, ή θα το ονομάσουμε “βετεράνων” και θα παίζουν όσοι είναι από 35 και πάνω» ήταν μία από τις πιο ορθολογικές απόψεις που ακούστηκαν ωστόσο στην ψηφοφορία δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με πέρσι.

Δύο αθλητές κάτω των 28 ετών στη δωδεκάδα (και απεριόριστος αριθμός στο ρόστερ) κι ένας χρόνος ανενεργίας για τους αθλητές που ήταν εγγεγραμμένοι σε σύλλογο κι έπαιρναν μέρος σε επίσημες διοργανώσεις της ΕΟΚ. 

Όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος της συμμετοχής, οι ομάδες θα πληρώσουν και φέτος τα έξοδα διαιτητών – κριτών που ανέρχονται στα εξήντα ευρώ ανά αγώνα και θα προπληρωθούν. Το ποσό ενδεχομένως να αυξηθεί αν δεν βρεθεί λύση με την ιατρική κάλυψη. Παρότι οι ομάδες φάνηκαν διατεθειμένες να παίξουν στους αγώνες παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Κυριαζής το αρνήθηκε επικαλούμενος το νέο Νόμο που ορίζει υποχρεωτική παρουσία ιατρού.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ ενημέρωσε τις ομάδες πως θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την πληρωμή των γιατρών με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιήθηκε πιλοτικά στην πρόσφατη διοργάνωση των βετεράνων ποδοσφαίρου. Βέβαια, αυτός ο τρόπος δεν εγγυάται ομόφωνη συμφωνία των γιατρών αφού στους βετεράνους οι μισοί συμφώνησαν να πληρωθούν από τον ΔΟΠΑΡ και οι άλλοι μισοί αρνήθηκαν.

Πάντως, υπήρξε προφορική βεβαίωση προς τις ομάδες ότι θα προσπαθήσει να καλύψει τα έξοδα των γιατρών.

Από κει και πέρα, η προκήρυξη αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών. Θα ζητηθεί από τις ομάδες να καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους και τα χρήματα έως τις 11 Ιουνίου, η κλήρωση των αγώνων θα ακολουθήσει δύο ή τρεις μέρες μετά και η έναρξη του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 του μήνα.

Όσον αφορά στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν του Βενετοκλείου και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι διαιτητές και οι κριτές ζητούν οδοιπορικά αν πάνε να σφυρίξουν στην Κρεμαστή, στις Καλυθιές ή ακόμη και στην Ιαλυσό.