Καταδικάστηκε 40χρονος για ασελγείς πράξεις στο παιδί του!

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 40χρονος που κατηγορούνταν για ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου παιδιού του.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή στον 40χρονο, για τον οποίο ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του για την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όμως με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είπε στην αγόρευσή του μεταξύ άλλων πως, από την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού αποδείχτηκε ότι τέλεσε το αδίκημα ο πατέρας σε βάρος του ανήλικου παιδιού για αυτό και ζήτησε την ενοχή του.

Ο ίδιος πάντως ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, λέγοντας πως όλα γίνονται για λόγους αντεκδίκησης από την πρώην σύζυγό του. 

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή διά της δικηγόρου κας. Δέσποινας Κοκκάρη επεσήμανε στοιχεία με τα οποία τονίζονταν η ενοχή του κατηγορουμένου, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Κώστας Σαρρής μίλησε για «ζωηρή φαντασία» από την πλευρά του παιδιού, είπε ότι επρόκειτο για πρόκληση σωματικής βλάβης και όχι προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ζήτησε να απαλλαχθεί ο πελάτης του.

Σε κάθε περίπτωση ο 40χρονος άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα και σε δεύτερο βαθμό από το αρμόδιο δικαστήριο.