Ανακοίνωση του δήμου Ρόδου για τις θέσεις στάθμευσης

Ενημερωτική ανακοίνωση για τις καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων επί του οδοστρώματος, για θέσεις στάθμευσης, εξέδωσε ο δήμος της Ρόδου.

Όσοι επιθυμούν θέση στάθμευσης έναντι 300 ευρώ θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση μέχρι τις 8 Ιουνίου, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος που την απέστειλε στην Ένωση Ξενοδόχων, στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων, στο σωματείο Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων, στον Ιατρικό Σύλλογο, στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, στην Ομοσπονδία Εμπορικού Συλλόγου, στην Ένωση Εστιατόρων και στον Σύλλογο ΑΜΕΑ.

Επισημαίνονται σ’ αυτήν τα εξής:

«Ο Δήμος Ρόδου λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την υπ’ αριθμό 309/2018 (ΑΔΑ:6Α75Ω1Ρ-ΧΜ5) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, τις κατά καιρούς υποδείξεις των υπηρεσιών του Δήμου σε επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο επί τους οδοστρώματος (θέσεις στάθμευσης) χωρίς σχετική άδεια από το Δήμο καθώς και την τοποθέτηση εμποδίων (παράβαση ΚΟΚ), 

Ενημερώνει ότι οι κάτωθι:
• Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα δωμάτια
• Καταστήματα ενοικίασης οχημάτων 
• Τράπεζες
• Φαρμακεία
• Καταστήματα ΕΛΤΑ – ΟΤΕ
• Ιδιωτικά σχολεία 
• Φροντιστήρια (ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ)
• Κλινικές – πολύ ιατρεία – μονάδες ημερήσιας νοσηλείας (όχι ιατρεία) 
που επιθυμούν την παραχώρηση θέσεως/εων στάσης και στάθμευσης (με την καταβολή του ποσού 300€/θέση), οφείλουν να προβούν στην κατάθεση σχετικού αιτήματος στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου Ρόδου (διεύθυνση: Πλ. Κουντουριώτη, τηλ. επικοινωνίας: 2241363223) μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου του 2018.

Πέραν της ανωτέρω ημερομηνίας, κλιμάκιο του Δήμου με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου θα προβεί άμεσα στην απομάκρυνση των μεταλλικών – σιδερένιων εμποδίων που υπάρχουν στο οδόστρωμα για την οριοθέτηση χώρου στάθμευσης και θα βεβαιωθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Όσες θέσεις έχουν χωροθετηθεί ατομικά σε ΑμεΑ και έχουν λήξει θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προβούν άμεσα σε ανανέωση αυτών (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών - τηλ. επικοινωνίας 2241364602). Σε αντίθετη περίπτωση η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου, θα προβεί στην κατάργηση αυτών σε εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση. 
Παρακαλούμε για την τήρηση των ανωτέρω».