Η μισή Α1 ψάχνει προπονητή...

Με την τελική φάση του πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League σε πλήρη εξέλιξη, το ενδιαφέρον αυτήν την περίοδο επικεντρώνεται στις υπόλοιπες δέκα ομάδες που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν. 

Πολλές από αυτές, μεταξύ των οποίων και ο Κολοσσός H Hotels, αναδιοργανώνονται από τη βάση, δηλαδή από τη θέση του προπονητή, καθώς τα «διαζύγια» δεν ήταν και λίγα. Ο Σερέλης δεν το κουνάει από το Λαύριο, η Κύμη στηρίζει (και καλά κάνει) τον ομοσπονδιακό – πλέον – Γιάννη Καστρίτη και στον Άρη εμπιστεύονται τον Βαγγέλη Αγγέλου να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε στα μέσα της χρονιάς, αντικαθιστώντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Από κει και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι ψάχνουν διαδόχους, συζητούν με υποψήφιους, δέχονται ένα σωρό «κρούσεις» από μάνατζερ και «ζυγίζουν» τις επιλογές τους. 

Κοινό σημείο τους η προτίμηση στην ελληνική αγορά και δικαιολογημένα αφού οι Έλληνες προπονητές είναι μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως. 

Στην ΑΕΚ ηχούν «σειρήνες» για Πρίφτη αν κι έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με την Ούνιξ. Στο Ρέθυμνο λύθηκε η συνεργασία με τον Βετούλα κι ανέλαβε ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς, Σταύρος Μυκονιάτης.

Στο Φάρο, που συν τοις άλλοις μετακομίζει από τη Λάρισα στη Λήμνο, ευχαρίστησαν τον Σκουρτόπουλο που οδήγησε τη νεοφώτιστη ομάδα στην παραμονή και βαδίζουν προς την επιλογή του Σωτήρη Μανωλόπουλου ενώ ο Πανιώνιος, αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, διέκοψε τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Βέβαια, οι Νεοσμυρνιώτες έχουν να ασχοληθούν πρωτίστως με τα διοικητικά τους…

Το Περιστέρι επιστρέφει πανηγυρικά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, με όνειρα και γερές βάσεις, όχι όμως και με τον ίδιο προπονητή. Τη θέση του Νίκου Καραγιάννη δεν αποκλείεται να πάρει ο Άρης Λυκογιάννης αν και προστέθηκε και το όνομα του Ηλία Ζούρου στην εξίσωση. Ο Χολαργός είναι ο «πρωτάρης» της σεζόν και ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί αν στα «σαλόνια» θα τον καθοδηγήσει ο Στέργιος Κουφός ή όχι. 

Όσο για τον Κολοσσό H Hotels, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται κοντά στην τελική επιλογή του προκειμένου ο νέος τεχνικός να έχει αρκετό χρόνο να σχεδιάσει την ομάδα για του χρόνου, να κοιτάξει για παίκτες και να προγραμματίσει την περίοδο της προετοιμασίας.