ΔΟΠΑΡ: Η προκήρυξη του ανοιχτού τουρνουά 2018

Η Οργανωτική Επιτροπή του 7ου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ κοινοποίησε την προκήρυξη των αγώνων οι οποίοι θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 18 Ιουνίου. Μέχρι τις 11 του μήνα οι δηλώσεις συμμετοχής.

Άρθρο 1ο: Το τουρνουά θ’ αρχίσει στις 18 Ιουνίου 2018 και όλοι οι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Βενετόκλειο του Δήμου Ρόδου, εκτός αν υπάρξει πρόβλημα, τότε θα γίνει ορισμός του αγώνα ή των αγώνων από την Οργανωτική Επιτροπή σε άλλο Κλειστό Γυμναστήριο.

Άρθρο 2ο: Διοργανωτής είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).

Άρθρο 3ο: Τρόπος διεξαγωγής: Εξουσιοδοτείται η Οργανωτική Επιτροπή του τουρνουά.

Άρθρο 4ο: Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η μπάλα του τουρνουά ορίζεται η επίσημη μπάλα της ΕΟΚ, «SPALDING».

Σε περίπτωση απουσίας ομάδος που αγωνίζεται και αφού παρέλθει ο επί πλέον χρόνος 15 λεπτών, θα συμπληρώνεται το Φύλλο Αγώνος με κατακύρωση του αποτελέσματος υπέρ της αντιπάλου ομάδας.

Σε περίπτωση σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος (συμπλοκή, απειλή, εξύβριση, αποβολή κ.λ.π.) αθλητή εκ των συμμετεχόντων στην ομάδα, σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, θα υπάρχει έγγραφη παρατήρηση στην ομάδα την πρώτη φορά και αποβολή τη δεύτερη και στην περίπτωση του αθλητή θα έχουμε τιμωρία με αποκλεισμό αγωνιστικών, μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να εισηγηθεί την τιμωρία μιας ομάδας, εάν παρατηρηθεί αντιαθλητική συμπεριφορά.

Άρθρο 5ο: Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί μετά από κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Α. Ρόδου, στις 13 ή 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 1μ.μ. Την ίδια μέρα οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν και τα τελικά τους ρόστερ. Κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει το χρώμα της επίσημης εμφάνισής της.

Άρθρο 6ο: Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 20 παίκτες στην κατάσταση που θα καταθέσει στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018.

Οι καταστάσεις αθλουμένων μελών θα υπογράφονται από τον υπεύθυνο της ομάδας και δε θα γίνεται δεκτή καμία άλλη συμμετοχή παίκτη μετά την κλήρωση και την κατάρτιση του προγράμματος του τουρνουά.

Στο τουρνουά δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εν ενεργεία καλαθοσφαιριστών. Εν ενεργεία καλαθοσφαιριστής θεωρείται αυτός που έχει αγωνισθεί την τελευταία    αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Οι παραπάνω καταστάσεις θα ελέγχονται από την Οργανωτική Επιτροπή. Σε περίπτωση ένστασης, θα καταβάλλεται παράβολο 100 € μέσα σε 24 ώρες από τον αγώνα και αυτή θα εκδικάζεται από την Οργανωτική  Επιτροπή.

Κάθε ομάδα θα καταβάλει ποσό συμμετοχής το οποίο θα καθοριστεί ακριβώς πριν την έναρξη του τουρνουά.
Θα εκδοθούν νέα δελτία από τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. με βάση την κατάσταση, φωτοτυπία της ταυτότητας και δύο (2) φωτογραφίες του κάθε παίκτη.

Άρθρο 7ο: Ένας (1) καλαθοσφαιριστής, όταν είναι δηλωμένος ταυτόχρονα σε δύο ομάδες, αποκλείεται από το τουρνουά.

Σε περίπτωση που θ’ αγωνισθεί  παίκτης χωρίς δελτίο συμμετοχής ή εν ενεργεία, αυτομάτως θα μηδενίζεται η ομάδα του. 

Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που γεννήθηκαν το 1998 και νεότερων. 

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα στη δωδεκάδα που θα δηλώνει στο κάθε παιχνίδι να έχει δύο (2) αθλητές γεννηθέντες το 1989 και νεότερους. 

Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω ηλικιακά όρια, ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ έχει το δικαίωμα να μηδενίσει ή και να αποβάλει μια ομάδα από το τουρνουά.

Άρθρο 8ο: Τους αγώνες θα διευθύνουν επίσημοι διαιτητές και κριτές των Συνδέσμων Διαιτητών και Κριτών Καλαθόσφαιρας Δωδεκανήσου εν ενεργεία και μη εν ενεργεία. Σε περίπτωση απουσίας επισήμου διαιτητή, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται.

Άρθρο 9ο: Κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει Ιατρική βεβαίωση στο δελτίο για να είναι έγκυρο με ευθύνη της Ομάδας.

Άρθρο 10ο: Έπαθλα αγώνων: Θ’ απονεμηθούν  κύπελλα και αναμνηστικά μετάλλια στις πρώτες τρεις (3) ομάδες του τουρνουά καθώς και κύπελλο συμμετοχής στο Final Four για την 4η ομάδα.
Επίσης, κύπελλο θ’ απονεμηθεί στον 1ο σκόρερ, τον Πολυτιμότερο Παίκτη (MVP) καθώς και στο νικητή του διαγωνισμού τριπόντων.

Άρθρο 11ο: Την καλή και ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά θα ελέγχει η Οργανωτική Επιτροπή  που θα είναι επταμελής και θα αποτελείται από τους: Κυριαζή Στέφανο (Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), Μπαφίτη Ανδριάννα (Πρόεδρος Τ.Ε. Ε.Ο.Κ.), Τσακίρη Ιωάννη (Γυμναστής Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), Φάκαρο Άρη  (Πρόεδρος Σ.Δ.Κ. Δωδ/σου), Κατσικανταή Γιώργο (Πρόεδρος Σ.Κρ.Κα. Δωδ/σου), Αβδελή Κωνσταντίνο  (Εκπρόσωπος Ομάδων) και Βασιλαράκη Τσαμπίκο (Μέλος Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Α.Ρ).