Λέρος: Θα «αποτελείωναν» το κακοποιημένο κορίτσι τους με ψυχοφάρμακα

Λέρος: Θα «αποτελείωναν» το κακοποιημένο κορίτσι τους με ψυχοφάρμακα

Λέρος: Θα «αποτελείωναν» το κακοποιημένο κορίτσι τους με ψυχοφάρμακα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2682 ΦΟΡΕΣ

Τι αποκαλύπτει η κοινωνική λειτουργός

Η κοινωνική λειτουργός που οδήγησε στη σύλληψη των γονέων σπάει τη σιωπή της - Είχαν πάει στο γραφείο της για να της ζητήσουν... ψυχοφάρμακα για το κορίτσι τους - Με το ζόρι τους οδήγησε στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε το παιδί και αποκαλύφθηκαν όλα - Άλλες 5 περιπτώσεις κακοποίησης έχουν "σκάσει" στο νησί - Ερωτήματα για τις αρμόδιες αρχές που δεν επενέβησαν νωρίτερα - Έρευνα εις βάθος έχει διατάξει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να αποδοθούν ευθύνες

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη φρικιαστική υπόθεση της Λέρου. Για τους -προφυλακισμένους πλέον- γονείς, που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τα παιδιά τους με τρόπους που δεν χωράει ανθρώπου νους…

Όλοι στο νησί «υποψιάζονταν», «γνώριζαν αλλά όχι σε ποιο βαθμό» κτλ… «Το χαμόγελο του παιδιού» αποκάλυψε πρόσφατα ότι είχαν γίνει τουλάχιστον τρεις καταγγελίες για τη συγκεκριμένη οικογένεια αλλά… κατέληξαν στο αρχείο.

Και πώς αποκαλύφθηκε τελικά το τερατώδες έγκλημα; Μια κοινωνική λειτουργός, στην οποία απευθύνθηκε η οικογένεια για το μικρό κορίτσι, «έπιασε» αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πήρε την κατάσταση στα χέρια της και κατάφερε αυτό, που χρόνια ολόκληρα, δεν είχε καταφέρει να κάνει ο κρατικός μηχανισμός…

«Ήρθαν στο γραφείο μου και μου ζήτησαν ψυχοφάρμακα για την κόρη τους»

Η περιγραφή της κοινωνικής λειτουργού στην RealNews, είναι καθηλωτική…

«Την Παρασκευή στις 25 Μαΐου, στις 9:20 το πρωί, οι γονείς ήρθαν στο γραφείο μου και μου ζήτησαν ψυχοφάρμακα για να τα δώσουν στην κόρη τους. Ισχυρίζονταν ότι το παιδί δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι τους έστειλε σε μένα η διευθύντρια του σχολείου. Τους ζήτησα επίμενα να φέρουν το παιδί στο γραφείο μου. Όταν τους απείλησα ότι θα το επισκεφθώ η ίδια στο σπίτι, μου αποκάλυψαν ότι είναι έξω από το γραφείο μου, μέσα στο αυτοκίνητο και δεν μπορεί να περπατήσει. Τότε ανησύχησα, γιατί έβλεπα στο πρόσωπό τους την αγνία τους να κρύψουν κάτι» λέει η κυρία Βάσω Ευαγγέλου, κοινωνική λειτουργός του κέντρου κοινότητας του Δήμου Λέρου.

«Πήγα στο αυτοκίνητο και βρήκαν το παιδί ξαπλωμένο στο πίσω κάθισμα, σε πλήρη κατατονία. Είχε χάσει το χρώμα του και δυσκολευόταν να καταλάβει τι του λέω. Τους πίεσα να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, λέγοντάς τους ότι αν δεν το έκαναν, θα καλούσα την Αστυνομία ή θα την πήγαινα εγώ χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Όταν έφυγαν για το νοσοκομείο, ενημέρωσα τους γιατρούς και την Αστυνομία»…

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν την κακοποίηση του παιδιού και οι γονείς συνελήφθησαν πριν προλάβουν να φύγουν από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό «δυστυχώς υπάρχουν και άλλα πέντε περιστατικά κακοποίησης παιδιών, ακόμα και ατόμων με αναπηρία, για δύο από τα οποία υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση και ήδη τα διερευνούμε»…

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα η κοινωνική λειτουργός, κάποιοι στην τοπική κοινωνία έδειχναν να ξέρουν τα όσα τραβούσαν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, ακόμα και… κοινωνικές υπηρεσίες, κάτι που άλλωστε έχει προκαλέσει και την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που ζητά να διευρευννηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Όπως αναφέρει λοιπόν, πριν από ένα χρόνο η 14χρονη πήρε τηλέφωνο στο «Χαμόγελο του παιδιού» και κατήγγειλε ανώνυμα τους γονείς της, το οποίο απευθύνθηκε αμεσως στην Εισαγγελία. Μετά από δύο μέρες η υπηρεσία δέχθηκε κι άλλο τηλεφώνημα που κατήγγειλε τα ίδια, από την θεία των παιδιών.

Άλλωστε και το ίδιο «Το χαμόγελο του παιδιού» με ανακοίνωσή του τις προηγούμενες ημέρες, έχει επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν τουλάχιστον τρεις καταγγελίες για την οικογένεια, για τις οποίες είχαν ενημερωθεί οι αρχές.

Οι γιατροί… δεν είχαν δει τίποτα

Μετά από έκθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Λέρου, η Εισαγγελία της Κω είχε διατάξει παιδοψυχιατρική έρευνα και η 14χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από… την ίδια την μητέρα της.

Εκεί οι γιατροί… δεν είχαν διαπιστώσει κακοποίηση, κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει πως «από τον ιατρικό ελεγχο δεν προέκυψε κάτι παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας μη συνδεόμενες με ενεδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί είχε επιστρέψει στο οικογενειακό περιβάλλον με την σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας της Κω – σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία Λέρου – και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου.

Τι αποκαλύπτει ο μεγάλος γιος της οικογένειας

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, είχε μιλήσει στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live για τα όσα έζησε εκείνος, μέσα στο σπίτι κολαστήριο. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, εκείνος μαζί με τον αδερφό του που έχει νοητική υστέρηση, έτρωγαν το περισσότερο ξύλο από τον πατέρα τους.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία…»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, λέει ότι κάποια στιγμή, τον είχε χτυπήσει και με σίδερο στο κεφάλι.

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο….»

Ο 27χρονος λέει ότι η μητέρα του είχε κάνει πριν από κάποια χρόνια απόπειρα αυτοκτονίας.

«Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε…»

Για τη σεξουαλική κακοποίηση, ο μεγάλος αδερφός, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε.

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου».

Σε ερώτηση για το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της…

“Δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν».

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία