Παραιτήθηκε συνδικαλιστής του Δήμου Ρόδου

Την παραίτησή του από μέλος του δ.σ. Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ρόδου υπέβαλλε από την ΔΑΣ ΟΤΑ ο Δημ. Αρβανίτης.

Στην επιστολή του επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Συνάδελφοι, -ισσες

Ως νεοδιόριστος υπάλληλος (2005) είχα πάντα ως κριτήριο να μην δέχομαι την αδικία, την εκμετάλλευση, κ.α.. Είχα μάθει να αντιστέκομαι και να αγωνίζομαι εναντίον τους.

Αυτή η στάση μου, επιβραβεύτηκε με την ψήφος σας μετά από 3 χρόνια στις εκλογές του Συλλόγου μας (2008). Το ίδιο συνεχίστηκε και σε κάθε άλλη εκλογική διαδικασία που έχω πάρει μέρος. Ήμουν πάντα υποψήφιος με την παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου, γιατί εκτιμούσα και σεβόμουν την Μαρία και τον Σωτήρη, οι οποίοι είχαν κερδίσει την αναγνώριση από το σύνολο των εργαζομένων του δήμου μας. Αυτό έδινε δύναμη και σε μένα!

Γι’ αυτό τάχθηκα στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, γιατί μόνο με αυτούς θα μπορούσα να υπερασπίζομαι τα εργασιακά μας δικαιώματα, κόντρα στους αντεργατικούς νόμους και στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Δεν δέχομαι να προσαρμόζουμε τη ζωή μας στον εργασιακό μεσαίωνα εκάστοτε Κυβέρνησης και εργοδοσίας. Είμαι υπέρμαχος ότι οι σύγχρονες ανάγκες τις οικογένειας μας, είναι αυτές που πρέπει να καθορίζουν τους νόμους. Εμείς, ως εργαζόμενοι πρέπει να νομοθετούμε! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Ήμουν και είμαι ένας άνθρωπος που αναδείχθηκε μέσα από το εργατικό κίνημα, μέσα από εσάς. Σας ευχαριστώ  για την εμπιστοσύνη σας!

Στις εκλογές του Μαρτίου με αναδείξατε και πάλι εκπρόσωπός σας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου και αντιπρόσωπό σας στην ΠΟΕ ΟΤΑ. Όμως, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι παραιτούμαι από την παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου και παραχωρώ την θέση μου στους υπόλοιπους συναδέλφους του ψηφοδελτίου.

Η απόφασή μου αυτή δεν ήταν και δεν είναι εύκολη. Έχω έρθει σε ευθεία ρήξη με πρόσωπα και καταστάσεις τόσο εντός της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου όσο και κεντρικά με εκπροσώπους της ΔΑΣ ΟΤΑ στην ΠΟΕ ΟΤΑ. Θεωρώ ότι τα προσόντα που έπρεπε να έχει η επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου είναι η αμεσότητα με τους εργαζομένους, η εκλαϊκευμένη ανταλλαγή απόψεων ακόμα και με εργαζομένους  που διαφωνούν, χωρίς να ανεβάζουμε τον τόνο της φωνής μας, κ.α.!

Δυστυχώς, διαπιστώνω ότι δεν μπορεί να καλυφθεί το κενό που άφησε πίσω της η Μαρία, η οποία είχε αυτά τα προσόντα, δηλ. την ικανότητα να μιλά απλά και κατανοητά, να κερδίζει την εκτίμηση των εργαζομένων ακόμα κι όταν αυτοί διαφωνούσαν μαζί της. Εύχομαι στο μέλλον να βρεθούν τέτοιοι συνάδελφοι για να αναλάβουν την ηγεσία της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου!

Επίσης απογοητευτική ήταν η συμπεριφορά συγκεκριμένων εκπροσώπων-στελεχών της ΔΑΣ ΟΤΑ στην ΠΟΕ ΟΤΑ, όπου μετά το Συνέδριο σταμάτησαν να απαντούν στα τηλεφωνήματά μου και σε ερωτήματα εργαζομένων που τους είχα στείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο!

Δεν είναι τυχαία η στάση τους! Είναι αποτέλεσμα της κριτικής που ασκήθηκε για την έλλειψη επικοινωνίας, την ανύπαρκτη μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας,  καθώς επίσης και για τα λάθη στρατηγικής ή τις μισές αλήθειες που ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της ΔΑΣ ΟΤΑ, κατά την 1η ημέρα του Συνεδρίου!

Αυτές οι νοοτροπίες, συμπεριφορές και αντιλήψεις είναι για μένα ψυχοφθόρες! Το κεφάλαιο της ΔΑΣ ΟΤΑ και ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου πλέον έχει κλείσει! Το έντιμο είναι να παραιτηθώ.

Θα συνεχίσω όμως να είμαι αγωνιστής, υπέρμαχος του ταξικού εργατικού κινήματος, να στηρίζω και να βοηθώ με κάθε τρόπο όσους συναδέλφους έχουν ανάγκη, γιατί πιστεύω ότι εμείς ως εργαζόμενοι αξίζουμε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτή είναι η «στράτευσή» μου!

Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας».