Εκδήλωση για την Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Ρόδου

Εκδήλωση από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τη 1:00 το μεσημέρι πραγματοποιεί αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως έχει καθιερωθεί η 5η Ιουνίου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου της Ρόδου σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ.

Όπως έχει ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 12 του τρέχοντος μηνός, ο Δήμος θα διοργανώνει εκδήλωση κάθε μέρα στις 7:00 το απόγευμα στον τρούλο απέναντι από το «Ακταίον».

Νωρίτερα σήμερα παραχώρησε συνέντευξη τύπου η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Λίτσα Κρεμαστινού μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης. Όπως είπε, είναι πολύ ωραίο κάθε μέρα να μαζεύονται εκεί πολλοί άνθρωποι, παιδιά, και να παρακολουθούν ή να παίρνουν μέρος στα διάφορα χάπενινγκς που γίνονται. Αυτό συμβάλει στο να αποκτήσει “ζωντάνια” το κέντρο της πόλης.

Μεταξύ άλλων, θα γίνει και μία δράση κατά την οποία θα φυτέψουν σε ένα παρτέρι που έχουν αδειάσει όλα τα είδη των Ιβίσκων που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Η Αντιδήμαρχος, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν σ’ αυτές τις γιορτές, οι οποίοι έρχονται αφιλοκερδώς και με όλη τη διάθεση να παρουσιάσουν κάτι για τη γιορτή αλλά και το καλό της Ρόδου.

Το στέλεχος της Διεύθυνσης, η κα Ντέπυ Μιχαηλίδη, ανέφερε ότι έχουν εστιάσει σε δύο κομμάτια: Καταρχήν, συνεργάζονται με κάποια σχολεία που θα έρθουν στη γιορτή και θα μιλήσουν στα παιδιά για την ανάγκη και την προσφορά του πρασίνου στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Επίσης, θα μιλήσουν γενικότερα για το περιβάλλον και την προσφορά του στον άνθρωπο και θα καταλήξουν στο θέμα της βιολογικής καταπολέμησης διαφόρων ασθενειών που προσβάλουν τα φυτά.

Ως γνωστόν ο Δήμος έχει ξεκινήσει από πέρυσι το πρόγραμμα αυτό της βιολογικής καταπολέμησης, αποκλείοντας τα χημικά και τα φάρμακα.

Επίσης το στέλεχος της Διεύθυνσης κα Σταματία Ζουρούδη, ανέφερε ότι σ’ αυτές τις εκδηλώσεις για το περιβάλλον συμμετέχουν αρκετοί και τους ευχαριστούν. Εκτός από τα δύο μεγάλα φυτώρια του νησιού, λοιπόν, του κ. Βασιλογιώργη και του κ. Απτόγλου, σ’ αυτές τις δράσεις θα έχουν στημένα περίπτερα ο σύλλογος περιβάλλοντος, ο σύλλογος φιλοζωικής, ακόμα αύριο το πρωί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά η Εταιρία Bioinsecta θα τους μιλήσει για τη βιολογική καταπολέμηση.

Επίσης, το πρωί το 2ο πειραματικό σχολείο που θα επισκεφθεί το χώρο, θα μας παρουσιάσει και μία έκθεση μουσικών οργάνων και κατασκευών που έχουν φτιάξει τα παιδιά από ανακυκλώσιμα υλικά, θα έχουν διάφορα δρώμενα με παιχνίδια, χορούς κτλ.

Τέλος, αύριο, η Διεύθυνση Πρασίνου με δικά της φυτά αλλά και μία δωρεά του κ. Βασιλογιώργη θα προσφέρει συμβολικά 500 φυτά σε όσους θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.