Ελεύθερος με όρους ο 46χρονος με τα δενδρύλλια κάνναβης

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 46χρονος που συνελήφθη στη Σύμη να καλλιεργεί στην αυλή του εξοχικού του σπιτιού δενδρύλλια κάνναβης.

Ο 46χρονος συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Γρηγόρη Μοράρη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως είναι περιστασιακός χρήστης και πως τα δενδρύλλια τα καλλιεργούσε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Ο ίδιος είπε πως κατά την έρευνα που έγινε στην κατοικία του εκτός από τα δενδρύλλια τίποτα άλλο δεν εντοπίστηκε στην κατοχή του (ναρκωτική ουσία).
 


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί είχαν θέσει σε διακριτική επιτήρηση το σπίτι του 46χρονου και την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 το βράδυ, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού του, δεκαπέντε (15) γλάστρες διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων, στις οποίες ήταν φυτεμένα τριάντα έξι (36) δενδρύλλια κάνναβης με ύψος που κυμαινόταν από εξήντα (60εκ.) μέχρι εκατόν δέκα (110εκ.) εκατοστά, καθώς και μία γλάστρα ένα μεταλλικό δοχείο με φυτεμένα τέσσερα (4) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης ύψους εξήντα (60εκ.) έως ογδόντα (80εκ.) εκατοστών.

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν ενώ ο 46χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.