Πώς θα εορταστεί στη Ρόδο η ημέρα Περιβάλλοντος

Περίπου 1000 μαθητές αναμένεται να δώσουν σήμερα το πρωί «το παρών» στο θέατρο μεσαιωνικής τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» γιορτάζοντας έτσι την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις και δρώμενα βιωματικού χαρακτήρα για τα παιδιά ενώ θα μοιραστούν αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά, προσφορά του περιφερειακού φυτωρίου.

«Γιορτάζουμε με τα παιδιά του Αιγαίου», δήλωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή τη σημερινή μέρα, προσθέτοντας ότι η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 10 το πρωί. Σε αυτές μπορούν όμως να παραβρεθούν και ενήλικες, όπως είπε και να συμμετέχουν στον εορτασμό μαζί με τα παιδιά.

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού Χαρούλα Γιασιράνη, υπογράμμισε με τη σειρά της ότι η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, και πρόσθεσε ότι στη Ρόδο θα βρίσκονται για τον ίδιο σκοπό και δύο συντονιστές της δράσης Let’s do it Greece για να μεταφέρουν στα παιδιά το σύνθημα του καθαρού περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του περιφερειακού φυτωρίου περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Μπαριανάκης, υπογράμμισε ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή είναι αυτή που καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι θα διανεμηθούν γλαστράκια με λουλούδια που παράγει το ίδιο το φυτώριο, ενώ συνολικά θα διανεμηθούν σε όλα τα νησιά της περιφέρειάς μας περίπου 5.000 φυτά.

Τέλος ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας Χρήστος Ευστρατίου τόνισε ότι φέτος θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση στη γιορτή, ενώ υπογράμμισε ότι και υπάλληλοι, της Περιφέρειας που ασχολούνται με τον τομέα της καθαριότητας συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι χτες ξεκίνησε ο καθαρισμός του δρόμου προς τη Φιλέρημο, ενώ η ΠΥ Ρόδου συνέταξε σχετική λίστα για με τους δρόμους που πρέπει επίσης να καθαριστούν από την Περιφέρεια ώστε να είναι προσβάσιμοι.

Τέλος σημειώνεται ότι στις εκδηλώσεις εορτασμού κατά τη σημερινή μέρα, θα συμμετάσχουν και μέλη της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που θα ετοιμάσουν χυμούς και εδέσματα από τοπικά προϊόντα και τα οποία θα προσφερθούν στους μαθητές και τους συνοδούς τους.