Η εικόνα πριν τον τελικό στα Mini Αθletics* Games

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τους συλλόγους στίβου του νησιού μας και ειδικά από τα αναπτυξιακά τμήματά τους ο τελικός αγώνας των Mini Αθletics* Games το ερχόμενο Σάββατο και ώρα 16.30 στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα». 

Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κατά τον οποίο θα αγωνιστούν πολλά παιδιά από 9 έως 11 ετών ώστε να βοηθήσουν τους συλλόγους τους να φτάσουν στην κορυφή. Στην κατηγορία αυτήν μετράει η θέληση περισσότερο και ο αναπτυξιακός προσανατολισμός, μακριά από τα ατομικά αποτελέσματα στα αγωνίσματα τα οποία διεξάγονται υπό τη μορφή παιχνιδιού.  Η κατάταξη των συλλόγων στον 4ο αγώνα των Mini Αθletics Games είναι η παρακάτω: 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4ος αγώνας    
    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ    ΑΓΟΡΙΑ    ΚΟΡΙΤΣΙΑ    ΣΥΝΟΛΟ

Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009    6    39    33    78
Α.Σ. ΝΙΚΗ ΡΟΔΟΥ    6    25    37    68
Α.Ο ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ    6    25    27,5    58,5
Δ.Ε.Α.Σ. ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ    4    19,5    10    33,5
ΓΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΡΟΔΟΥ    2    12    10    24
Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ    1    10,5    6    17,5

Η έως τώρα κατάταξη:  
1ος    Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009    279.5
2ος    Α.Σ. ΝΙΚΗ ΡΟΔΟΥ    252
2ος    Α.Ο ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ    242,5
4ος    Α.Σ. ΞΑΝΘΟΣ Ο ΠΑΤΜΙΟΣ    119,5
5ος    Γ.Σ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ    113
6ος    Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ    95
7ος    ΑΕΛ ΗΡΑΚΛΗΣ    83
8ος    ΓΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΡΟΔΟΥ    72
9ος    Δ.Ε.Α.Σ. ΔΑΦΝΗ ΡΟΔΟΥ    72
10ος    Γ.Σ. ΕΥΔΑΜΟΣ    56,5

Οι σαββατιάτικοι αγώνες όμως δεν θ’ αφορούν μόνο την κατηγορία των Mini Aθletics* Games αλλά περισσότερες αναπτυξιακές κατηγορίες ώστε ουσιαστικά αυτή η συνάντηση να έχει χαρακτήρα γιορτής για τον δωδεκανησιακό κλασικό αθλητισμό. Περισσότερα για τους αγώνες, από την προκήρυξη της ΕΑΣ Δωδεκανήσου: 

ΗΛΙΚΙΕΣ:
Στα MINI AΘLETICS GAMES του Σαββάτου 9 Ιουνίου 2018, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-τριες:
- ΜΙΝΙ ΠΠ – ΜΙΝΙ ΠΚ: 2007 – 2008 – 2009* (την ημέρα γενεθλίων έκδοση δελτίου)* (9*-10-11 ΕΤΩΝ)
Επίσης σε συνεργασία με τα σωματεία Στίβου θα διεξαχθούν αγώνες και δραστηριότητες και για τις παρακάτω κατηγορίες.
- Παιδικός Σταθμός - Προνήπιο
- Σούπερ Μίνι – Kid’s Athletics IAAF:  2010 – 2011 & 2012 (Νήπιο - A’ & B’ Δημοτικού)
- Κ12: 2006 (Μόνο ΣΤ δημοτικού)

-Αγωνίσματα παιδικού σταθμού-προνήπιου: 30 μέτρα ταχύτητα.
-Αγωνίσματα σούπερ μινι:  kid’s athletics iaaf (νήπιο-α’&β’ δημοτικού)
-Αγωνίσματα K12 (2006): Δρομικό: 60μ ταχύτητα, Άλμα: Άλμα σε μήκος (2 προσπάθειες ελεύθερο πάτημα), Σκυτάλη συλλόγων μικτή μικτών ομάδων (μπορούν και παιδιά του 2007). Επιτρέπεται ένα ατομικό μόνο. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (όπως ορίζεται στην τελευταία Υπουργική απόφαση) και να τους έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας (γεννημένα το 2009 την ημέρα τον γενεθλίων τους μπορούν να εκδώσουν δελτίο).
-Κάθε παιδί μπορεί να δηλωθεί σε ένα δρομικό, σε ένα  άλμα ή μία ρίψη, και στη σκυτάλη.
-Στην σκυτάλη μπορούν να δηλωθούν περισσότερες ομάδες από κάθε σύλλογο, αλλά στην αξιολόγηση θα μετράει η καλύτερη επίδοση από τις ομάδες του συγκεκριμένου συλλόγου.
-Για τα σούπερ μίνι και τα μικρότερα παιδιά αρκεί η βεβαίωση των γονιών τους ή η βεβαίωση του συλλόγου για τη συμμετοχή τους και πως είναι ιατρικώς εξετασμένα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) πρέπει να σταλούν με email μέχρι σήμερα το βράδυ στις 22:00 στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: technicaldirector.segasdod@gmail.com, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των Mini Aθletics Games. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δε θα γίνεται δεκτή καμία αλλαγή ή δήλωση συμμετοχής.
-Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι με τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου  Σάββα Διακονικόλα, στο τηλέφωνο 6942475735.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:
Οι αθλητές-αθλήτριες με τις ομάδες τους θα προσέρχονται στην αίθουσα κλήσεως , 45 λεπτά πριν από την ώρα διεξαγωγής κάθε αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.  Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται να συμμετέχουν.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νόμος 2725/99. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται να συμμετέχουν. Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια μόνο τους αθλητές των οποίων το δελτίο θα είναι θεωρημένο σύμφωνα με το νόμο. Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα έτος από τη θεώρησή του. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα φροντίσει για την παρουσία Ιατρού.
Γενικές τεχνικές διατάξεις–αγωνίσματα – βαθμολογία – τρόπος αξιολόγησης (μόνο Mini Aθletics Games):

Ομαδική Συμμετοχή και επίδοση στα Μίνι Αθletics Games.
Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 5 αθλητές –αθλήτριες:     2 Βαθ.
Συμμετοχή & επίδοση 6 αθλητές –αθλήτριες:     4 Βαθ.
Συμμετοχή & επίδοση 7 αθλητές –αθλήτριες:    6 Βαθ.
Συμμετοχή & επίδοση 8 αθλητές –αθλήτριες:    8 Βαθ.
Συμμετοχή & επίδοση 9 αθλητές –αθλήτριες:    10Βαθ.
Συμμετοχή & επίδοση 10 αθλητές –αθλήτριες και πάνω:     12 Βαθ.
Τέσσερις Βαθμοί επίσης για κάθε ομάδα που θα έχει συμμετοχή αθλητή-αθλήτριας-αθλητών σε αγώνισμα-αθλητική δραστηριότητα.

Δρομικά, Αντοχή και Σκυτάλη. 
Βαθμολογούνται οι πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η12β., 2η8β., 3η6β., 4η4β., 5η2β., και 1 β. οι υπόλοιποι. Στη συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος. Στη σκυτάλη οι διπλοί βαθμοί.
75m Ταχύτητα: Εκκίνηση από όρθια θέση.
150 μ. Ταχύτητα: Όρθια εκκίνηση από την αφετηρία των 150μ. Κάθε αθλητής αθλήτρια τρέχει στον διάδρομό του μέχρι τον τερματισμό.
8x50m μικτό: Κάθε ομάδα αποτελείτε από 8 αθλητές-αθλήτριες και τρέχουν περιμετρικά του σταδίου 50 μ. ο καθένας/η καθεμία.

Προσπάθειες στα άλματα.
Άλμα χωρίς φόρα: 1 προσπάθεια για κάθε ομάδα. 1η 12β., 2η 8β., 3η 6β., 4η 4β., 5η 2β., και 1 β. οι υπόλοιποι.

Προσπάθειες στις ρίψεις.
Ρίψη μπάλας 1kg (πλάγια) Σφύρα: Δύο προσπάθειες (μια για κάθε πλευρά).
Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνεται πρόσθεση των βαθμών για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στη συνέχεια προστίθενται οι συνολικοί βαθμοί κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. 1η 12β., 2η 8β., 3η 6β., 4η 4β., 5η 2β., και 1 β. οι υπόλοιποι.

Κανονισμοί διεξαγωγής MINI AΘLETICS GAMES    
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της IAAF(Kid’s Athletics – Teen’s Athletics) και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Επίλυση τεχνικών θεμάτων
Ό, τι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Διευθυντή & Οργανωτή του προγράμματος MINI AΘLETICS GAMES, Διακονικόλα Σάββα, Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:
Υπεύθυνος της Ημερίδας ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος Κος Σάββας Διακονικόλαςκαι με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Οι γυμναστές – προπονητές – στελέχη σωματείων αναλαμβάνουν ρόλους “κριτών” και γραμματείας για την άρτια διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας. Θα προηγηθεί συνάντηση την Παρασκευή 8 Iουνίου και περίπου ώρα 20:00-20:30 με τους προπονητές των συμμετεχόντων σωματείων στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα ή την αμέσως επόμενη ημέρα Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 15:00.

OIKONOMIKA
Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος μπορούν να συμβάλλουν στα έξοδα των απονομών και του γιατρού των αγώνων, διπλώματα, μετάλλια, κτλπ.

Τέλος, μετά από τον τελικό έλεγχο που θα γίνει θα απονεμηθεί το κύπελλο των ΜΙΝΙ ΑΘLETICS GAMES στη νικήτρια ομάδα του συνόλου των αγώνων σε επόμενο αναπτυξιακό πρωτάθλημα ηλικιών μικρών κατηγοριών! Δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης και διατροφής.

*Το γράμμα «Θ» στην ονομασία των αγώνων χρησιμοποιείται εσκεμμένα από τους διοργανωτές και δεν αποτελεί ορθογραφικό ή τυπογραφικό λάθος.