Στην τελική ευθεία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 1.659 Δωδεκανήσιοι υποψήφιοι

Στο πεδίο της… μάχης για τις ΠανελλαδικέςΕξετάσεις, δοκιμάζονται από αύριο το πρωί,  1.659  μαθητές της Τρίτης Λυκείου, από την περιοχή της Δωδεκανήσου, οι οποίοι διεκδικούν  μια θέση στα Ανώτερα και Τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας μας.

Από τους μαθητές αυτούς οι μισοί περίπου υποψήφιοι ανήκουν στη θεωρητική κατεύθυνση, και οι υπόλοιποι στη θετική και στην τεχνική κατεύθυνση.
Τα 2/3 σχεδόν των μαθητών που διαγωνίζονται από ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, προέρχονται από τα Λύκεια του νησιού της Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά το νομό Δωδεκανήσου, η διαδικασία της προετοιμασίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στη «Ροδιακή» ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, εξελίσσεται κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Από την πλευρά τους στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, δηλώνουν πανέτοιμοι και διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί, όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν για τα ΓΕΛ την Παρασκευή 8 Ιουνίου με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν στις 19 του μήνα, ενώ στα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν αύριο  με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και θα ολοκληρωθούν στις 21 του μήνα. Οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα δοθούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε συνολικά 25 εξεταστικά κέντρα σε όλο το νομό, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, ένα εξεταστικό κέντρο (στην πόλη της Ρόδου) για τους μαθητές που θα δώσουν προφορικές εξετάσεις και 5 εξεταστικά σε όλο το νομό για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις προερχόμενοι από τα ΕΠΑΛ.

Σε ό,τι αφορά τέλος τα ειδικά μαθήματα, στη Ρόδο θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο για το μάθημα των  Αγγλικών, από τις 22 Ιουνίου (Βενετόκλειο) ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα θα γίνουν στην Αθήνα.