Πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας για συμμετοχή της Ρόδου στα Island Games

Ενδιαφέρον παρουσιάζει από κάθε άποψη η πιθανή συμμετοχή του νησιού μας στα Island Games  του 2019, που θα γίνουν στο Γιβραλτάρ.

Προηγούνται φυσικά πολλές συσκέψεις για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων, με κορυφαία τη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Γιβραλτάρ από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ροδίων, έχει ήδη πάρει απόφαση για τη συμμετοχή του νησιού μας στη Γ.Σ. του Γιβραλτάρ, στην οποία θα πάρουν μέρος όλα τα νησιά-μέλη της IGA.

Από πλευράς Ρόδου θα πάρει μέρος ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής και ο καθ’ ύλην αρμόδιος των αγώνων από τη συμμετοχή της Ρόδου το 1999 και μετά, Τάκης Μιχαηλίδης.

Για να συμμετάσχει στους αγώνες του 2019, η Ρόδος θα πρέπει να καταβάλλει τη συνδρομή της που ανέρχεται στο ποσό των 850 Ευρώ.  

Το θέμα αυτό χειρίζεται η νομική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, για ένα ποσό που έπρεπε να έχει πληρωθεί από τον Φεβρουάριο. Η Ρόδος λόγω της κατάστασης στη χώρα μας, μπόρεσε και πήρε μια χρονική παράταση, μέχρι την ημέρα έναρξης της Γενικής Συνέλευσης  (4 Ιουλίου).

Εάν τελικά όλα πάνε καλά, τότε το νησί μας είναι σίγουρο πως μπορεί να καταρτίσει αποστολή ανταγωνιστική ή αντιπροσωπευτική, με σκοπό να φτάσει ακόμα με τους αθλητές-τριες της  στην επιτυχία, σε όποια από τα δεκατέσσερα αγωνίσματα πάρει μέρος:  Στίβος, Μπάντμιντον, Μπάσκετ, Μπιτς Βόλεϊ,  Ποδηλασία, Τζούντο, Ιστιοπλοΐα, Σκοποβολή, Σκουός, Κολύμβηση, Πινγκ Πονγκ, Τένις, Μπόουλινγκ και Τρίαθλο.