Παρατείνεται μέχρι τις 6 το απόγευμα το ωράριο με εισιτήριο για τις Πηγές Καλλιθέας

Μέχρι τις 6 το απόγευμα παρατάθηκε το ωράριο για την είσοδο στο Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας» με εισιτήριο, από τις 4 το απόγευμα που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Συγκεκριμένα, μέχρι και πέρυσι, εκείνο που ίσχυε για τους επισκέπτες και δη τους Έλληνες, ήταν το εισιτήριο με αντίτιμο 3 ευρώ για την είσοδο στο Μνημείο μέχρι τις 4 το απόγευμα. Από εκείνη την ώρα και μετά η είσοδος ήταν ελεύθερη. Από φέτος, όμως, με απόφαση της Διοίκησης, η ελεύθερη είσοδος γίνεται δύο ώρες αργότερα.

Δηλαδή, οι επισκέπτες θα πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ για την είσοδο στο Μνημείο μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκαν ερωτήματα αλλά και παράπονα, κυρίως από τους ντόπιους επισκέπτες του Μνημείου που πήγαιναν μετά τις 4 για να κάνουν το μπάνιο τους στον μοναδικό αυτό χώρο.

Από πλευράς της Εταιρίας, εκείνο που λένε για τον λόγο που ελήφθη αυτή η απόφαση είναι ότι παρατηρούνταν το φαινόμενο να συνωστίζονται για αρκετή ώρα, έξω από το Μνημείο, επισκέπτες, κυρίως ντόπιοι, και να δημιουργείται ουρά για μία θέση στην ξαπλώστρα δίχως αντίτιμο. 

Με την απόφαση αυτή, λοιπόν, οι αρμόδιοι θέλησαν να δώσουν τέλος στο φαινόμενο αυτό αφού οι περισσότεροι επιθυμούν να επισκέπτονται το Μνημείο για το μπάνιο τους πριν από τις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να βγάλουν κάρτα εισόδου για όλη τη σεζόν, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με το αντίτιμο των 15 ευρώ το άτομο ή των 20 ευρώ για δύο άτομα.